World of Warcraft: Cataclysm - Tom’s Hardwaren opas suorituskykyyn

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

CPU-skaalaus: Intel


Kuulin äskettäin huhun, jonka mukaan Blizzard olisi optimoinut WoW:n pelimoottoria säikeistyksen osalta uusimmassa versiossaan. En ole kuitenkaan suorittanut testejä kuin 4.0.1-versiolla, joten en voi mennä sanomaan varmaksi kuinka paljon eroa on vanhaan nähden. Kuitenkin prosessoriydinten sammuttelu yksi kerrallaan paljastaa, että kaksi ydintä on tarpeeksi GeForce GTX 480:n maksimipotentiaalin saavuttamiseksi.

Emme kuitenkaan tyytyneet yleisiin arvioihin prosessorin vaikutuksesta käyttäen ylikellotettua Extreme Edition –prosessoria vaan kokosimme P55-pohjaisen testialustan jolla testasimme vielä kolme prosessoria lisää. Testeissä käytettiin erilaisia yli- ja alikellotettuja kokoonpanoja jotta kellotaajuuden vaikutus saataisiin paremmin esiin.Aloittaen pohjalta ylöspäin, Hyper-Threadingista ei ole juuri mitään hyötyä, sillä se on käytännössä ainut erottava tekijä 2,9 GHz:n taajuudella toimivien Core i5-655K –mallin ja Core i3-530 –mallien välillä.

Kerroinlukitsemattoman prosessorin kellotaajuuden nosto 3,2 GHz:n antaa silti muutaman ruudun lisää sekuntia kohti. Nopeuden nosto 3,73 GHz:n parantaa tuloksia vielä entisestään.
Siltikin se, että Intelin kaksiytiminen 3,7 GHz:n taajuudella toimiva Core i5 ei pärjää suorituskyvyssä kahdella ytimellä käyvälle Core i7-980X –prosessorille antaa ymmärtää, että Cataclysmin suorituskyky on kiinni muustakin kuin pelkästä kellotaajuudesta. Neliytiminen Core i7-875K lähes saavuttaa 1000 dollarin hintaisen prosessorin neljällä ytimellä ja 8 megatavun jaetulla L3-välimuistilla, eli ehkä tässä on enimmäkseen kyse ytimien lukumäärästä ja välimuistista, sillä 2,93 GHz Core i7-875K päihittää myös 3,73 Ghz:n taajuudella toimivan Core i5-655K –mallin.

Kommentoi artikkelia