Windows 8: Käsittelyssä uusi tehtävienhallinta

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 5 kommenttia

Windows 8: Käsittelyssä uusi tehtävienhallinta


Windows 8:n tehtävienhallinta on kokenut melko suuren muutoksen, ja äkkiseltään se voi vanhaan tottuneelle tuntua hankalalta. Mikä siinä on kuitenkin hyvää on se, että uudet käyttäjät kokevat sen yksinkertaisemmaksi, ja kokematonkin käyttäjä pystyy hyödyntämään sitä.

Microsoft on suunnitellut uuden tehtävienhallinnan mielessään kolme päätavoitetta: Tehtävienhallinnan optimoiminen yleisimmille tarpeille, modernin suunnittelun hyödyntäminen informaation esittämisessä ja käytössä sekä kaiken toiminnallisuuden säilyttäminen.

Yksinkertainen näkymä ja tehtävien lopettaminen


Tehtävienhallinnan käynnistäminen onnistuu esimerkiksi perinteisellä CTRL + SHIFT + ESC -näppäinyhdistelmällä, tai vaikkapa klikkaamalla työpöytänäkymässä tehtäväpalkkia ja valitsemalla ”Tehtävienhallinta” (Task Manager).Uudessa avautuvassa näkymässä näkyy oletuksena yksinkertaistettu, helposti lähtestyttävä lista avoimista sovelluksista. Kaatuneen prosessin näkee listasta helposti, ja sen sulkeminen onnistuu napin painalluksella. Tämä on yleisin toimenpide, joka tehtävienhallinnassa Microsoftin mukaan halutaan suorittaa.

Varoitus: Microsoft on halunnut tehostaa sovellusten sulkemista jopa siinä määrin, että tehtävienhallinta ei enää kysy sovellusta perusnäkymästä sulkiessasi perinteistä ”oletko varma?” –kysymystä. Nappia painettaessa sovellus vain suljetaan. Ole siis tarkka siitä, että olet muistanut mahdollisuuksen mukaan tallentaa keskeneräiset työsi.

kommenttia 5

daba88

Vaikuttaa positiiviselta uudistukselta. Varmasti helpottaa (ainakin puhelimen välityksellä) vian / hidastelun etsintää...

Susanoo

On noi windows 8 ikkunat vaan niin rumia että meinaa oksentaa.

wipe2000

Eli pientä viilausta käyttömukavuuteen ja havainnollisuuteen, mutta loppujen lopuksi ei paljonkaan uutta. No, hyvä, ettei mikään ominaisuus näyttäisi myöskään huonontuneen. Ihan ok pikkupäivitys siis varmaan tämäkin.

johtaja59

Osassa kuvista eng winkkari ja osassa fin(?)

himpo

Siis itse tarvitsisin tällaista tietoa harvasepäivä.

Joskus prosessoritehoista on käytössä 100% ja kun Prosessit-välilehdeltä ynnää kulutukset yhteen niin saa vain 10% kasaan, kuka ne tehot sitten syö???

Ja joskus ei anna poistaa asemaa turvallisesti kun joku käyttää ulkoista levyä, kuka käyttää???

Ja latausnopeus putoaa välillä, joku ohjelma varmaan hakee päivityksiä, mikä ohjelma???

No saan kasin tietysti kun ostan seuraavan kannettavan, jee!

Kommentoi artikkelia