Viisi USB 3.0 -tallennusratkaisua taskuusi

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Super Talent Express Drive ja SuperCrypt Pro



Express Drive

Super Talentin kompaktein USB 3.0 -tikku ei ole saatavilla yli 32 GB kapasiteetilla, ja se olisi jäänyt arvostelematta jos muut valmistajat olisivat tarjonneet pyydettyä 128 GB mallia.



USB 3.0 Express Drive on kompaktimpi kilpailijoihinsa nähden, joten se sopii myös hyvin taskuun, eikä tarvitse erillistä liitinjohtoa.



Silti johto olisi saattanut olla kätevä, sillä tämä 1" levyinen muistitikku ylittää useimpien emolevyjen liitinvälin, eli vierekkäisiin liittimiin ei voi kiinnittää mitään.



USB 3.0 Express Driven mukana tulee FNet TurboHDD erillisillä 6 MB osiolla, joka on konfiguroitu näkymään USB CD-ROM -asemana. Muistitikun kiinnittäminen koneeseen aiheuttaa TurboHDD:n käynnistymisen Windowsissa, ellei käyttöjärjestelmää ole erikseen kielletty tekemästä näin. Testasimme USB 3.0 Express Driven normaalilla ja turbo moodilla.

SuperCrypt Pro
Super Talent lähetti 32 GB mallin suurikokoisesta SuperCrypt USB 3.0 -muistitikustaan, jonka suurikapasiteettisin malli on 256 GB.



Tikku pohjautuu kuuluisaan RAIDDriveen, ja sen ylimääräinen kontrolleri lienee osittain syynä tuhdille olemukselle.



Kritiikki tikun 3,8" x 1,4" x 0,6" koolle saattaa vaikuttaa epäreilulta verrattuna suurempiin kilpalijoihin, mutta ne eivät olekaan muistitikkuja. Super Talentin ratkaisussa Type A -liitin on tikussa kiinni, eikä siihen kuulu erillistä johtoa, jolla sen saisi tukkimasta muita liittimiä.



Pro-malli Super Talentin SuperCryptistä tarjoaa 256 bitin AES-koodauksen, kun taas normaali malli rajoittuu 128 bitin koodaukseen. Käyttöliittymä käynnistyy erilliseltä 32 MB osiolta, joka vähentää vapaata tilaa samalla määrällä. Super Talent pitää sisällään myös linkin lataussivuille, josta käyttäjä voi hakea uudemman ajurin parantaakseen muistitikun suorituskykyä. Tietäen, että käyttäjät tulevat käyttämään laitetta eri kokoonpanoilla testasimme SuperCrypt USB 3.0 käyttämällä Windowsin oletusajuria sekä Super Talentin nopeampaa ajuria.

Kommentoi artikkelia