Viisi USB 3.0 -tallennusratkaisua taskuusi

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Viisi USB 3.0 muistitikkua taskuusiKiire jonnekin?Kuvittele, että olisit samankaltaisessa tilanteessa kuin Daniel Zavitz elokuvassa Enemy of the State. Olet lukkiutuneena asuntoosi kun tajuat, että sinun täytyy siirtää suuri videotiedosto nopeasti ennen pakoasi. Takaa-ajajat tulevat murtautumaan oven läpi hetkenä minä hyvänsä. Jos vaihtoehtosi perustuisi moderniin USB 3.0 -ratkaisuun, minkä tallennusvälineen valitsisit?

Tähän mennessä jokainen teknologian kehitystä seuraava tietää USB 3.0 tuomat suorituskykyedut. Aikaiset USB 3.0 -laitteet ovat jo saavuttaneet viisinkertaisen suorituskyvyn nopeimpiin edellisen sukupolven tuotteisiin, ja uudempi standardi jättää vielä varaa suorituskyvyn tuplaantumiselle. Ylimääräisen teknologian mahduttaminen ultra-kannettavaan muotoon on kuitenkin ollut suuri haaste valmistajille, ja yhteenvetotestiämme varten tehdyt laitekyselyt valmistajille poikivat sekalaisia vastauksia monilta yrityksiltä, jotka julkistivat tuotteitaan viime talvena.

Näyttääkin siltä, että suurin osa julkistuksista oli lähinnä paperilla, ja monet laitteet eivät vieläkään ole nähneet päivänvaloa. Tämä on sääli, sillä toivoimme tästä suurta yhteenvetoa, jossa kävisimme läpi ainakin puolen tusinaa muistitikkua. Laajentamalla artikkeli sisältämään taskukokoiset 2,5" kiintolevyt olisimme voineet lisätä osallistuvien valmistajien määrää, vaikkakin nämä ratkaisut pitävät sisällään herkästi hajoavia mekaanisia osia flash-muistin sijaan.

Päätimme lopulta, että ainoa reilu tapa verrata suorituskykyä erikokoisilla tallennusratkaisuilla olisi rajoittaa tämä artikkeli pelkästään flash-pohjaisiin laitteisiin ja valita kapasiteetti, johon kaikki pystyisivät.Muistitikkujen kapasiteettiraja on tällä hetkellä 128 GB tienoilla, kun taas suurempien tallennusratkaisujen nopeus tippuu tämän kapasiteetin alapuolella. 128 GB kapasiteetti vaikutti siis olevan täydellinen koko testaamaan uusia flash-pohjaisia ratkaisuja, ja kolme neljästä tämänkertaisen testimme valmistajasta suostui lähettämään vastaavan tuotteen. Neljännen valmistajan mukaan sen 128 GB laitteita ei ollut sillä hetkellä saatavilla, mutta tarjosi suuremman formaatin 160 GB laitteen lähimmäksi vertailukohdaksi. Päätimme ottaa sen mukaan testiin.

Kaksi valmistajaa, jotka olivat alunperin suostuneet lähettämään 128 GB mallin meille lähettivätkin 64 GB ja 32 GB mallin; tämän takia testissä käytetyt laitteet eivät kaikki olekaan kapasiteetiltaan samankaltaisia laitteita. Päätimme ottaa laitteet mukaan testiin, sillä selvästikin nämä kaksi yritystä ovat sitä mieltä, että heidän pienemmät ratkaisunsa pystyvät kisaamaan myös isojen poikien kanssa. Pienistä suunnitelmamuutoksista huolimatta painoimme eteenpäin päätelläksemme, mitkä näistä tallennusratkaisuista sopisivat parhaiten liikkuvalle käyttäjälle.

Kommentoi artikkelia