Viisi Mini-ITX-koteloa testissä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

JohtopäätöksetTämän testin perusteella voi sanoa, että Mini-ITX-koteloiden ominaisuuksista on vaikea antaa yleistä arviota, vaan parhaan kotelon löytämiseksi kunkin mallin vahvuudet ja heikkoudet on syytä punnita kulloisenkin suunnitellun käyttötarkoituksen mukaan. Tästä syystä pelikoteloa etsivät käyttäjät eivät luultavasti ole erityisen tyytyväisiä Luxa2 LM100Mini –koteloon, sillä se on suunniteltu alusta alkaen HTPC-käyttöä ajatellen. Toisaalta taas 300 watin virtalähteellä varustettu ja kahden korttipaikan näytönohjainta tukeva SilverStonen SG05 saattaa olla liiankin suuri monia pieniä käyttökohteita ajatellen.

Yleiseen käyttöön tarkoitettua Mini-ITX-koteloa halajavien tulisi harkita vakavasti Lian Li:n PC-Q08-koteloa. Vaikka se onkin testin isoin kotelo, kokonsa ansiosta se tarjoaa parhaat laajennusmahdollisuudet. Isompi koko mahdollistaa myös normaalikokoisten komponenttien käytön ohuiden optisten asemien tai matalaprofiilisten näytönohjainten sijaan.

Halpaa koteloa etsiville on tarjolla Chieftecin BT-02B. Halpa hinta johtaa yksinkertaiseen ulkonäköön ja muutamiin muokattavuutta rajoittaviin kompromisseihin. Isojen (korkeiden) prosessorijäähdyttimien asentaminen koteloon on mahdotonta ja näytönohjaimen enimmäispituus rajoittuu 19 cm:n.

Pienintä mahdollista Mini-ITX-koteloa etsiville löytyy Antecin ISK 310-150. Pieni koko tietysti rajoittaa käytettävien komponenttienkin kokoa, mutta se soveltuu hyvin kevyeksi toimistotyöasemaksi. Pienistä mitoistaan huolimatta koteloon voi sijoittaa erillisen näytönohjaimen, jota käytettäessä tuuletusta on kuitenkin syytä parantaa.

SilverStone SG05 on erinomainen Mini-ITX-kotelo, joka soveltuu myös pelikäyttöön, sillä se sisältää 300 watin virtalähteen ja tukee kahden korttipaikan kokoisia näytönohjainmalleja.

Luxa2 LM100 Mini on sopiva vaihtoehto, jos multimedia kiinnostaa ja budjetti sallii sijoittamisen hieman kalliimpaan nimenomaan HTPC-käyttöön suunniteltuun koteloon. Vaikka Luxa2 LM100 Mini sisältää kaukosäätimen ohjausta varten, se ei ole täysiverinen HTPC johtuen pienestä näytöstään ja rajoittuneista laajennusmahdollisuuksista.

Alkuperäinen artikkeli: Hands-On With Five Mini-ITX Cases
Alkuperäisen artikkelin kirjoittaja: TG Publishing Team, Manuel Masiero

Kommentoi artikkelia