Viisi Mini-ITX-koteloa testissä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Antec ISK 310 – 150

Ensivilkaisulla Antec ISK 310-150 muistuttaa 5,25” optista asemaa mustalla metallikuorella varustettuna. Tätä vaikutelmaa vahvistaa valkoinen etupaneeli sekä alle 10 cm korkeus. Koteloa voi käyttää joko vaakatasossa tai kyljellään pystyyn nostettuna.

Johtuen pienestä koostaan Antecin kotelo mahtuu lähes minne tahansa, mutta pieni koko johtaa myös muutamiin kompromisseihin. Koteloon mahtuu ainoastaan kapeaa mallia oleva optinen asema. Sen lisäksi Antec ISK 310-150 on testin ainut kotelo, johon mahtuu pelkästään 2,5” kiintolevyt, vaikkakin kotelosta löytyy tilaa kahdelle. Kaksi USB-porttia sekä eSATA-portti etupaneelissa tarjoavat kätevän tavan liittää koneeseen ulkoisia kiintolevyjä.

Ei juuri tilaa näytönohjaimelle

Antec tarjoaa tätä koteloa lähinnä HTPC-käyttöön tai pieneksi työasemaksi. Kotelon mukana tuleva 150 watin virtalähde on juuri riittävä näihin tehtäviin. Kotelosta löytyvä 80 mm tuuletin toimii tarpeen mukaan kolmella eri nopeudella, riippuen jäähdytyksen tarpeesta ja omasta sietokyvystä melun suhteen.


Tilanne muuttuu hankalaksi, jos haluat asentaa koteloon erillisen näytönohjaimen pelikäyttöä varten. Kotelosta löytyvä matalaprofiilinen laajennuspaikka on kiva ominaisuus, mutta sen käyttäminen tekee kotelosta erittäin ahtaan. Erillinen tuuletin auttaisi lämmönsiirrossa, mutta ikävä kyllä Antec toimittaa vain yhden tuulettimen, eli lämmöntuotto saattaa muodostua ongelmaksi.

Emolevyn hankala asennus

Erittäin pienistä ulkomitoista johtuen Gigabyten pienikokoisen Mini-ITX-emolevyn asentaminen oli hieman ongelmallista. Emolevyn ATX-liitin osui kotelon kakkostuulettimen kiinnityspaikkaan ja saimme emolevyn asennettua vasta avattuamme kotelon täysin. Kiintolevyjen sekä optisen aseman voi irrottaa, jolloin kotelosta vapautuu hieman työskentelytilaa.

Johtopäätös: optimaalisen tiukka kotelo

Antecin ISK 310-150 ei onneksi lupaa enempää kuin mihin kotelo todellisuudessa pystyy. Kotelo on erittäin kätevän kokoinen HTPC-käyttöä ajatellen, kunhan tyytyy integroituun näytönohjaimeen eikä odota liian suuria pelitehoja. SSD-aseman avulla kotelosta saa erittäin hiljaisen ja pienikokoisen työaseman. Pienet sisätilat sekä heikko 150 watin virtalähde käytännössä estävät pelaamisen. Suunnitteluratkaisuista johtuen komponenttien asennus saattaa olla hieman hankalaa, mutta se on hinta joka täytyy maksaa pieneen tilaan mahtumisesta.

Antec ISK 310-150
Tyyppi Mini-ITX
Kokoluokka
Mini-ITX
Mitat (L x K x S) 328 x 96 x 328 mm
Valmistusmateriaali Steel
Väri Musta kotelo, valkoinen etupaneeli
Liitännät 2 x USB 2.0, 1 x eSATA, Audio in/out
Virtalähde 150 W
Tuki laajennuskorteille
Kyllä (matalaprofiili)
Asemat 2 x 2.5" kiintolevyt, 1 x 5.25" ohut optinen asema
Tuuletus 1 x 80 mm (sivulla), paikka toiselle tuulettimelle
Paino 3.8 kg
Hinta Noin $80Kommentoi artikkelia