Viisi Mini-ITX-koteloa testissä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Chieftec BT-02B

Chieftecin BT-02B on ulkoasultaan pieni tornikotelo, jonka leveys on 13,5 cm ja korkeus 30 cm, mutta koteloa voi käyttää sekä vaaka- että pystyasennossa. Kokomustan värityksensä johdosta se ei juuri tarjoa silmänruokaa muihin koteloihin verrattuna. Halvan ja hauraan oloinen muovinen etusäleikkö viestittää heti, että kyseessä on testin selvästi halvin kotelomalli noin 60 dollarin hinnallaan. Kotelo ei sisällä ollenkaan tuulettimia, joten sellaisen hankinnasta tulee lisähintaa.

Kuten useimmat kilpailijansakin, BT-02B tukee 3,5” kiintolevyjä sekä 5,25” optisia asemia. Kotelossa on säästetty myös liitäntöjen määrässä, sillä etupaneelista löytyy kaksi USB-porttia sekä perinteiset audio-liitännät. Kotelon mukana tulee Chieftecin oma 180 watin PSF-180MP virtalähde.

Emolevyongelmia


Kotelon 13,5 sentin leveys antaa vaikutelman, että koteloon mahtuu helposti Mini-ITX-emolevy isommallakin prosessorijäähdyttimellä varustettuna. Tarkemmalla tutkimisella kuitenkin selviää, että kotelon poikki kulkevan tukipalkin vuoksi Intelin perusjäähdyttimenkin asennus tekee tiukkaa. Tukipalkki myös hankaloittaa muun laitteiston asennusta merkittävästi ja isommilla jäähdyttimillä varustettujen Mini-ITX-emolevyjen asennuksen voi unohtaa. Jos koteloon aikoo asentaa erillisen näytönohjaimen, kannattaa varmistaa, että sen pituus ei ylitä 19 senttimetriä, sillä sen kookkaampi kortti ei mahdu koteloon.

Johtopäätökset: Halpa, mutta heikosti säädettävissä

Chieftec BT-02B –kotelosta löytyy hyvät ja huonot puolensa. Se maksaa vain 60 dollaria ja sisältää kohtalaisen 180 watin virtalähteen, mutta sen sisätilojen suunnittelu on yksi testin huonoimpia. Koteloon on mahdoton asentaa suuremmalla prosessorijäähdyttimellä varustettua Mini-ITX-emolevyä. Tilanahtaudesta huolimatta kotelo on hintaansa nähden toimiva.

Chieftec BT-02
Tyyppi Mini-ITX
Emolevyn tyyppi Mini-ITX
Mitat (L x K x S) 135 x 295 x 240 mm
Valmistusmateriaali Teräs, etupaneeli muovia
Väri Musta
Liitännät 2 x USB 2.0, Audio in/out
Virtalähde 180 W
Tuki laajennuskorteille
Kyllä, enimmäispituus 19 cm
Asemat 1 x 3.5" kiintolevy, 1 x 5.25" optinen asema
Tuuletus Ei tuulettimia mukana, 1 x 80 mm (edessä) ja 2 x 60 mm (takana) optionaalisesti
Paino
2.85 kg
Hinta Noin $60Kommentoi artikkelia