Viisi Mini-ITX-koteloa testissä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Lian Li PC-Q08

Lian Li PC-Q08 on testin isoin kotelo ja sen ansiosta se tarjoaakin eniten tilaa emolevyn asennukseen sekä muille komponenteille. Isoista ulkomitoistaan huolimatta (22.7 x 27.2 x 34.5 cm) PC-Q08 painaa vain 2,7 kg sillä se on valmistettu kokonaan alumiinista.

Ulkoasu on yksinkertainen ja funktionaalinen. Huomio kiinnittyy ainoastaan isoihin tuuletusaukkoihin kotelon sivuilla. Virtanappulat ja ulkoiset liitännät on sijoiteltu siististi etupaneeliin. Tuuletuksesta vastaa yläosaan sijoitettu 120 mm:n tuuletin sekä LED-valaistu iso 140 mm:n tuuletin etupaneelin takana.

Seitsemän paikkaa massamuisteille

Toisin kuin testin mudien koteloiden, Lian Li PC-Q08:n mukana ei toimiteta virtalähdettä. Koteloon on kuitenkin mahdollista asentaa normaalikokoinen ATX-virtalähde. Asennus tapahtuu irrottamalla virtalähteelle tarkoitettu kehikko kotelosta ja ruuvaamalla virtalähde paikoilleen.

Komponenttien asentaminen paljastaa Lian Li PC-Q08:n olevan todella tilava kotelo. Muissa Mini-ITX-koteloissa on tarjolla kaksi paikkaa massamuisteille, mutta Lian Li tarjoaa kokonaiset kuusi paikkaa ja sen lisäksi koteloon mahtuu 5,25” optinen asema. Ulkoisen näytönohjaimen asentaminen vie tilan kahdelta kiintolevypaikalta. Koteloon mahtuu enintään 30 cm:n pituinen näytönohjain.

Tuki USB 3.0 –liitännöille


Lian Li PC-Q08 tukee USB 3.0 –standardia ja kotelon etupaneelissa on kaksi nopeaa USB-porttia. Kotelon mukana toimitetaan USB 3.0 –kaapelit, sillä sisäisten USB-liitäntöjen liittimiin löytyy vielä heikosti tarjontaa. Jos käytetty emolevy ei sisällä USB 3.0 –tukea, etupaneelin portteja voi silti hyödyntää kotelon mukana toimitettavien USB 2.0 –kaapeleiden avulla.

Johtopäätökset: Jokapaikanhöylä

Lian Li PC-Q08 yhdistää hyvin Mini-ATX-kotelon kompaktin koon sekä täysikokoisen kotelon mukavuudet ja se tarjoaa hyvän muokattavuuden seitsemällä levykehikollaan ja USB 3.0 –tuella. Kotelo sopii hyvin käyttäjille, joille kompakti koko on tärkeä ja jotka ovat valmiita pieniin kompromisseihin sen saavuttamiseksi.

Lian Li PC-Q08
Tyyppi Mini-ITX-kotelo
Kokoluokka
Mini-ITX
Mitat (L x K x S) 227 x 272 x 345 mm
Valmistusmateriaali Alumiini
Väri Hopea
Liitännät 2 x USB 3.0, Audio in/out
Virtalähde Ei virtalähdettä mukana
Tuki laajennuskorteille
Kyllä, enimmäispituus 19 cm/td>
Asemat 6 x 3.5" kiintolevyt, 1 x 5.25" optinen asema
Tuuletus 1 x 140 mm (edessä), 1 x 120 mm (päällä)
Paino 2.73 kg
Hinta Noin $110Kommentoi artikkelia