Viisi Mini-ITX-koteloa testissä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

SilverStone SG05

SilverStonen SG05 näyttää monilta osin Shuttlen klassisilta pienikokoisilta PC-koteloilta johtuen ulkomitoistaan ja yksinkertaisesta (mutta ei halvan näköisestä) designistaan. Mustan teräskotelon ulkokuori on minimalistinen, huomio kiinnittyy ainoastaan etupaneelissa olevaan isoon tuulettimen ritilään. Huolimatta Mini-ITX-kokoluokastaan, SilverStone SG05 syö normaalin kokoisia komponentteja kohtuullisen helposti.

Tehokas kääpiö 300 watin virtalähteellä

Kotelo on sisäpuoleltaan 7,8 cm korkea, eli sinne mahtuu helposti monet jälkikäteen asennettavat prosessorijäähdyttimet. Tilaviin sisätiloihin voi sijoittaa myös enintään 22 cm mittaisen ja kahden korttipaikan kokoisen näytönohjaimen, kuten esimerkiksi testissä käytetyn Radeon HD 5850:n. Näiden ominaisuuksien ansiosta SG05 on testin pienin täysikokoisia komponentteja tukeva kotelo, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon pelaajille, jotka arvostavat kompaktia kokoa ja tehokkaita näytönohjaimia. Mukana tuleva 300 watin virtalähde jaksaa tarjota tehoa näytönohjaimen tarpeisiin ja etupaneelin 120 mm tuuletin pitää huolen riittävästä jäähdytyksestä.

Tilaa isoille ja pienille kiintolevyille


SilverStone SG05 on joustava kiintolevyjen koon suhteen ja koteloon voi asentaa 3,5” tai 2,5” kokoiset levyt. Ylisuuret 9,5 mm korkeammat 2,5” kiintolevytkään eivät ole ongelma. Optisen aseman on oltava matalaa mallia.

Emolevyn asentaminen koteloon on helppoa, varsinkin kun irrottaa 3,5” asemille tarkoitetun telineen jolloin kaikkiin liitäntöihin on helppo päästä käsiksi. Kotelon mukana toimitetaan adapteri pienikokoisen optisen P-ATA-aseman liittämiseksi emolevylle.

Johtopäätös: kilpahevonen

SilverStone SG05 on testin pienin kotelo, joka tukee kahden korttipaikan näytönohjainta. Näytönohjaimen maksimipituus on 22,8 cm ja kotelon mukana toimitetaan tehokas 300 watin virtalähde. Tilaa säästävää pelikonetta tai muuten pientä Mini-ITX-kokoonpanoa haluaville tämä on varma valinta, sillä se tukee normaalikokoisia komponentteja. Se myös näyttää hyvältä ja on huomattavasti halvempi kuin edellisen sivun Luxa2.

SilverStone SG05
Tyyppi Mini-ITX
Kokoluokka
Mini-ITX
Mitat (L x K x S) 222 x 176 x 276 mm
Valmistusmateriaali Teräs, muovinen etupaneeli
Väri Musta
Liitännät 2 x USB 2.0, Audio in/out
Virtalähde 300 W
Tuki laajennuskorteille
Kyllä, enimmäispituus 22,8 cm
Asemat 1 x 3.5” or 2.5” kiintolevy, 1 x 5.25” optinen asema (phut malli)
Tuuletus
1 x 120 mm (edessä)
Paino 3.52 kg
Hinta Noin $105Kommentoi artikkelia