Viisi Mini-ITX-koteloa testissä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Luxa2 LM100 Mini

Ulkopinta harjattua alumiinia, pintaan kaiverrettu valmistajan logo, kuusikantaiset ruuvit kannessa, VFD-näyttö (Vacuum Fluorescent Display) etupaneelissa sekä mukana tuleva kaukosäädin. Luxa2 LM100 Mini on selvästi suunniteltu HTPC-käyttäjiä ajatellen. Thermaltaken omistama kotelovalmistaja markkinoikin koteloa tyylikkäänä ratkaisuna viihdekäyttöön ja myös hintalappu on sen mukainen. 270 dollarin hinta tekee siitä kevyesti testin kalleimman kotelon.

Pieni ja joustava

LM100 Mini on nimensä mukaisesti erittäin pieni. Sen ulkomitat ovat 24.2 x 12.5 x 30.6 cm ja se on pienin kotelo, johon on vielä mahdollista asentaa perinteinen 3,5” kiintolevy. Tilaa ei kuitenkaan riitä 5,25” optiselle asemalle, joten käytössä on oltava kavennettu malli. Kotelon mukana toimitetaan adapteri aseman kiinnittämiseksi emolevyn SATA-liitäntään. Etupaneelista löytyy piilotettuna kaksi USB 2.0 –porttia, FireWire ja HD-audioliitin.

Emolevyn asennus sujui näppärästi, sillä liitännät ovat kaikki helposti käden ulottuvilla. LM100 Mini tukee matalaprofiilisia erillisiä näytönohjaimia ja 200 watin virtalähde riittää hyvin muiden kuin tehokkaimpien mallien käyttöön. Ilman siirrossa käytetään kahta 50 mm:n tuuletinta, jotka ovat hiljaisia, mutta joiden jäähdytysteho jää vastaavasti vaatimattomalle tasolle.

Aloittelijan HTPC


Luxa2 LM100 Mini –mallin suurin myyntivaltti on sen 7” kokoinen näyttö etupaneelissa sekä mukana toimitettava iMon kaukosäädin ja iMedian ohjelmisto. Näiden lisäominaisuuksien ansiosta kotelo sopii erityisen hyvin kodin viihdekeskukseksi. Näytön pieni fontti ja vain yksi rivi rajoittavat kuitenkin välitetyn tiedon määrää.

Vaikka kaukosäädin vaikutta hyvältä, ohjelmisto ei ole parhaasta päästä. Etenkin kun se ei tarjoa mitään mitä ei voisi hoitaa Windows Media Centerin avulla. Jos käytössä on Windows 7, suosittelemme jättämään iMedian-ohjelmiston asentamatta ja käyttämään Media Centerin ominaisuuksia.

Johtopäätökset: Olohuone-PC multimediakäyttöön

Infrapunaportilla varustettu ja kaukosäätimen sisältävä Luxa2 LM100 Mini on erittäin hyvä vaihtoehto olohuonekäyttöön vaikka pieni näyttö ei ole käyttötarkoitukseen sopivin. Kokonaisuutena LM100 on kuitenkin erittäin hyvä paketti multimediakoneeksi. Tyylikkäästä ulkoasusta joutuu kuitenkin maksamaan kohtuullisen kovan 270 dollarin hinnan, joka saattaa karkottaa monet potentiaaliset ostajat tutkimaan halvempia vaihtoehtoja

Luxa2 LM100 Mini
Tyyppi Mini-ITX
Kokoluokka
Mini-ITX
Mitat (L x K x S) 242 x 125 x 306 mm
Valmistusmateriaali Alumiini
Väri Hopeanvärinen kotelo, musta etupaneeli
Liitännät 2 x USB 2.0, 1 x IEEE 1394 (Firewire), 1 x HD-Audio
Virtalähde 200 W
Tuki laajennuskorteille Kyllä (matalaprofiili)
Asemat 1 x 3.5” kiintolevy, 1 x 5.25” optinen asema (ohut malli)
Tuuletus 2 x 50 mm (takana)
Paino 4.35 kg
Hinta Noin $270Kommentoi artikkelia