Testissä Nvidia GeForce GTX 780: Titan sai uuden pikkuveljen

Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini Artikkelin suomentaja: Teemu Laitila

OpenCL: Single-Precision


Päätimme olla käyttämättä perinteisiä laskentasuorituskyvyn testejä, sillä tarkoituksena on testata nimenomaan signgle- ja double-precision-laskennan suorituskykyä. Titanin tapaan GeForce GTX 780 -mallikin on tehokkaiden Tesla-korttien sukua. Käytämme siis testejä, joilla pystymme mittaamaan tarkasti nimenomaan molempia edellä mainittuja ominaisuuksia.

Taloudellinen analyysi (Float/FP32)

GeForce GTX 780 jää lähemmäs GTX 680 -mallia kuin Titania.





Folding@Home (FP32)

Folding@Home-testissä GeForce GTX 780 sijoittuu tasan GeForce GTX Titanin ja 680:n väliin.





Näiden tulosten perusteella voidaan sanoa kaksi asiaa GeForce GTX 780:n laskentatehosta. Ensiksikin Nvidia vaikuttaisi edelleen pitävän OpenCL-rajapintaa vähemmän tärkeänä verrattuna yhtiön omaan CUDA-tekniikkaan. Toiseksi F@H-testi todistaa, että CUDA-sovellusten kääntäminen OpenCL-muotoon ei ole niin helppoa kuin voisi olettaa. Vaikka GeForce-kortit vievät mitalisijat proteiinilaskoksien laskennassa, AMD:n Radeon HD 7970 GHz Edition vie ensimmäisen sijan taloudellisessa analyysissä.

Olisi helppoa löytää vielä lisää testejä, joissa jompikumpi valmistaja on parempi, mutta ei ole tarpeellista. Siirrytään tutkimaan miten double-precision-laskennan käyttöönotto vaikuttaa tuloksiin.

Kommentoi artikkelia