Testissä Nvidia GeForce GTX 780: Titan sai uuden pikkuveljen

Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini Artikkelin suomentaja: Teemu Laitila

Yhden kortin testit: Far Cry 3




GeForce GTX 780 jopa ohittaa GTX Titanin hiuksenhienolla erolla Far Cry 3:ssa. Kannattaa muistaa, että GPU Boost säätää kortin suorituskykyä aina kun mahdollista. Vaikka yritämme pitää testitilat tasalämpöisinä ja ajaa samat testit samassa järjestyksessä, olosuhteet saattavat silti vaihdella kevyesti testien välillä. Siksi tulemme jatkossakin näkemään testituloksia, joissa GeForce GTX 780 päihittää Titanin satunnaisesti.



FarCry 3 on selvästi riippuvainen näytönohjaimen suorituskyvystä ja tuloksissa kortit asettuvat siististi erilleen. Vain testin kaksi GK110-pohjaista korttia antavat samankaltaisia tuloksia.
Keskimääräisten ruudunpäivitysnopeuksien perusteella AMD:n Radeon HD 7990 on nopeampi kuin GeForce GTX 780 ja Titan. Kahteen Tahiti-piiriin perustuva kortti kuitenkin käväisee välillä alle 20 FPS tasolla, mikä ei ole hyvä asia, vaan nopeuden olisi syytä pysytellä 35 - 40 FPS:n välillä, vaikka Nvidian tehokkaimmat yhden GPU:n kortit tarjoavatkin hieman hitaamman keskimääräisen nopeuden.



Edellinen taulukko jo paljasti, että Radeon HD 7990 ei kykene pitämään nopeutta yllä, joten peräkkäisten ruutujen iso latenssi ei ole erityinen yllätys. Radeon HD 7990:n keskimääräinen nopeus on huonompi monessa pelissä kuin GeForce GTX 580:n huonoin tulos. Vertailun vuoksi GeForce GTX 780 tarjoaa tasaisia tuloksia ja asettuu GeForce GTX 690:n ja Titanin väliin.

Kommentoi artikkelia