Testissä näppäimistötelakallinen Android-tabletti Asus Transformer Pad

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

Yleistä

TF103C tuo Transformer Padit alle 300 euron hintaluokkaan, mikä on telakalliselta tabletilta aika hyvin. Tekniikaltaan vastaavia tabletteja saa parhaimmillaan parikymmentä euroa halvemmallakin, mutta näistä malleista telakka puuttuu. Esimerkiksi Samsungin Galaxy Tab 4:n Wifi-versiota myydään ilman lisälaitteita samaan hintaan kuin Transformer Padia telakan kanssa, joten hintaa voisi sanoa kilpailukykyiseksi.


Asuksen Transformer Pad ei ole parasta mitä rahalla saa, mutta se on toimiva ja ajaa asiansa useimmiten hyvin. Fyysinen näppäimistö on enemmän kirjoittelevalle tarpeellinen lisä, mutta ei tee laitteesta vielä kovin vahvaa kilpailijaa järeämpien käyttöjärjestelmien täysverisille läppäreille. Hinta tekee siitä tosin harkinnan arvoisen vaihtoehdon edullista ja mobiilia ratkaisua etsivälle.

Masentavinta laitteessa on se, kuinka vähän Asus on onnistunut kehittämään Transformer Pad -sarjastaan. Esimerkiksi juuri testissä ollut TF103C on kovin samanlainen laite kuin yli kaksi vuotta sitten julkaistu Transformer Pad TF300T.

Vahvuudet: Fyysinen näppäimistö, raikas käyttöliittymä.
Heikkoudet: Pieni ylipaino, näytön tarkkuus, ulkoinen mitäänsanomattomuus, kamerat

Kommentoi artikkelia