Testissä näppäimistötelakallinen Android-tabletti Asus Transformer Pad

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

Näyttö ja suorituskyky

Näyttö ei aiheuta suurta hurmosta tarkkuudellaan, mutta on kyllä muutoin ihan sopiva peli, kuten 300 euron laitteessa kuuluukin. Kuvapisteiden suhteellisen matala määräkin pääsee häiritsemään oikeastaan vain pientä tekstiä lukiessa, ja aika vähän silloinkin. Ensijärkytyksen jälkeen näyttöä katselee jopa ihan mielellään, siitä vain puuttuu se wow-efekti, jota on uusilta, jatkuvasti edellisiä tarkkanäyttöisemmiltä laitteilta oppinut odottamaan.


Näytön katselukulmat ovat laajat. Kirkkaassa valossa, kuten aurinkoisena syyspäivänä, käyttämiseen ei ole kiinnitetty erityistä huomiota, eikä laitteen käyttäminen vaativissa valaistusolosuhteissa ole lainkaan mukavaa. Hintaluokan huomioon ottaen tätä ei myöskään siltä odotettu.

Ehkä juuri omalta osaltaan alhaisen resoluutionsa takia tabletti toimii todella jouhevasti. Käyttäminen on miellyttävää eikä tökkimistä ja odottelua joudu katselemaan likikään ärsytykseen asti - oikeastaan todella vähän. Asuksen uusi ZenUI on erinomainen uudistus vanhoihin käyttöliittymiin verrattuna ja tarjoaa raikkaan ja selkeän ulkoasun, joskaan ei mitään ennen näkemätöntä tai tabletteja mullistavaa.AnTuTu-testissä tabletti raksutti 32172 pistettä. Tällä pistemäärällä se sijoittuu esimerkiksi hieman Samsung Galaxy S4:n yläpuolella ja LG G2:n perään. Intelin Atomissa riittää siis potkua.

Kommentoi artikkelia