Testissä näppäimistötelakallinen Android-tabletti Asus Transformer Pad

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

Telakka

Tranformer Padin idea on sen mukana tulevassa näppäimistötelakassa. Jämäkästi kiinnittyvä telakka tekee laitteesta läppärin mallisen, mutta ei valitettavasti kuitenkaan käytännössä yhtä hyvin toimivaa.

Telakan touchpad on onnettoman pieni, joskin suhteellisen varmatoiminen ja sopivan herkkä. Se on alas painuvaa ja naksahtavaa mallia, mutta jostain syystä se ei ota naksahdusta kuitenkaan klikkauksena kuin painikkeille varastusta tilasta alareunasta. Tämä oli varsinkin käytön alussa hyvin hämmentävää. Kursorin saaminen kosketusnäytön ohelle on kuitenkin mukava lisä.


Näppäimistö on erittäin samanlainen kuin Asuksen muissakin vastaavissa tuotteissa, eikä tuota yllätyksiä. Kirjoitustuntuma on ihan mukiinmenevä ja nopeuttaa kyllä pidempien tekstien tuottamista, jota siltikin haluaisi tämän kokoisella laitteella viimeiseen asti välttää. Nettiselailusta telakka tekee huomattavasti tietokonemaisempaa.

Näppäimistössä on perinteiset kirjoitukseen tarvittavat työkalut sekä lisäksi hyviä Android-pikanäppäimiä kuten koti ja haku. Lisäksi funktionäppäimillä voi läppäreiden tapaan säätää esimerkiksi äänenvoimakkuutta ja näytön kirkkautta helposti ja nopeasti.


Telakan kiinnitys on riittävän helppokäyttöinen ja varmatoiminen ja tuntuu jämerältä. Telakka sujahtaa paikalleen yksinkertaisesti työntämällä ja irtoaa saranassa olevaa nappia painamalla. Tablettipaketin ollessa kiinni ulkonee sarana melko paljon, mutta en kokenut sen häiritsevän käyttöä.

Kommentoi artikkelia