Testissä näppäimistötelakallinen Android-tabletti Asus Transformer Pad

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

Kamerat ja akku

Kameroista ei tarvinne hirveästi puhua, sillä ne ovat melko surkeat. Etukamera ajaa kyllä jotenkin asiansa videopuheluissa, vaikka siltäkin toivoisi enemmän, mutta takakameran olisi kyllä kokonaan voinut jättää laittamatta. Asus hehkuttaa sivuillaan kyllä, kuinka uskomatonta kameratekniikkaa laitteessa on, mutta jälki ei kyllä ole ensinkään sen mukaista. Tulee mieleen ensimmäiset kamerapuhelimet ja niiden utuiset kuvat, ja itse asiassa suunnilleen samasta tarkkuudesta Asuksen kamerassakin puhutaan. Ei jokaisessa tabletissa ole pakko olla kahta kameraa, varsinkaan jos niiden kuvat ovat käytännössä käyttökelvottomia. Tuskin tämän tasoisen kameran pois jättäminen olisi hintaan juuri vaikuttanut, mutta täysin turhalta sen lisääminenkin kyllä tuntuu.

Kamera tuntui olevan erityisen herkkä valaistukselle: jo normaalissa huonevalaistuksessa kuvat alkoivat rakeistua pahasti. Ulkona päivällä auringon paisteessa kuvat olivat hieman elävämpiä.


Transformer Padin akkukesto ei ole tabletille poikkeuksellinen, ei hyvällä eikä huonolla tavalla. Kolmen tunnin jatkuva videon toistaminen netistä söi akkua 50 prosenttia. Työpäivän yli sillä siis selviää varsin kohtuullisesti, mutta koko päivän käyttö vaatii ehkä jo välissä lataamista. Työmatkoilla sähköpostein käyttöä ja pientä Facebookin päivittelyä laite kestää jo useamman vuorokauden.

Alla muutama esimerkkikuva ja laitteella kuvattu video.Kommentoi artikkelia