Testissä näppäimistötelakallinen Android-tabletti Asus Transformer Pad

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen


Asusksen uusi Transformer Pad TF103C on Android-tabletti, joka pyrkii läppäreiden tontille mukana tulevan näppäimistötelakan avulla. Ideassa ei ole mitään uutta, Asus on itsekin julkaissut vastaavia tuotteita. Ehkä nyt jotain on kuitenkin tehty paremmin kuin ennen? Siitä otimme selvää.

Tekniset tiedot ja muotoilu

Mitat: 257,5 x 178,4 x 9,9 mm
Paino: 550 g + näppäimistö 550 g, yhteensä 1100 g
Käyttöjärjestelmä: Android 4.4
Näyttö: 10,1” 1280 x 800 LCD IPS
Suoritin: 64-bittinen 1,33 GHz Intel Atom Z3745
Kamerat: 2 MP pääkamera / 0,3 MP etukamera
RAM: 1 GB
Tallennustila: 8 GB (testilaite) / 16 GB, muistikorttipaikka
Yhteydet: WLAN 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, Miracast-tuki
Liitännät: Tabletissa micro-USB, 2-in1 audio / telakassa USB 2.0
Akku: noin 9,5 tuntia käyttöä

Transformer Pad TF103C on, kuten teknisistä tiedoista voi päätellä, keskiluokkainen laite. Näytön resoluutio on vaatimaton ja kamerat välttäviä. Tallennustilaakaan ei ole annettu liiaksi, vaikka sen laajentaminen onkin mahdollistettu. Sitä ei siis pidä sekoittaa esimerkiksi TF303-malliin, joka on huomattavasti räväkämpi laite ja tarjoaa muun muassa 1080p-näytön.


TF103C:n keskiluokkaisuus näkyy kyllä tabletista, mutta hintaansa nähden se on kohtuullisen tiukka ja hyvärakenteinen paketti, vaikkakin melko painava. Kovin kaunis se ei myöskään leveiden reunojensa kanssa ole, ulkokuori ei tarjoile luksusta. Silti Asus on laittanut tablettiin kaiken tarpeellisen, eikä oikein mistään tarvitse kokonaan luopua. Ainoa oleellinen puutos testilaitteessamme olivat poissaolollaan loistaneet 3G-yhteydet (tabletista on saatavana myös TF103CG-malli, josta mobiilidatayhteydet löytyvät).

Tabletin etuosa on perinteinen ja sen valtaa näyttö. Yläreunassa on näkyvillä etukamera. Virtapainike löytyy laitteen yläreunasta vasemmalta ja se puskee ulos juuri sopivasti, että sen löytää helposti sormituntumalla, samoin kuin äänenvoimakkuuspainikkeen laitteen vasemmasta reunasta. Volume-painikkeen vieressä on muistikorttipaikka, jota ei ole suojattu millään, eli se on oikeastaan vain pelkkä aukko.


Alareunassa on kolme leveää reikää, joista keskimmäisessä on itse liitin ja kaksi muuta on tarkoitettu vain metallisille tukipaloille telakassa. Oikeasta reunasta löytyy 2-in-1-paikka kuulokkeelle ja mikrofonille ja takaosasta kahden megapikselin pääkamera.

Ulkoisesti laite on siisti ja ei tunnu aivan lelulta, mutta jää kyllä kauaksi markkinoiden tyylikkäimmistä vaihtoehdoista. Prameilematon kuori ei kuitenkaan jätä pois käytännöllisyyttä, joten loppujen lopuksi fyysisissä ominaisuuksissa on aika vähän nokan koputtamista.

Kommentoi artikkelia