Testissä Intelin 510-sarjan SSD-asemat: SATA 6 Gb/s saapuu

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: PCMark Vantage massamuistitestit







Sovellusten latausta mittaava testi keskittyy lähinnä lukuoperaatioihin. SSD 510:n esittämien heikkojen tulosten perusteella voisi päätellä, että kyseessä on melko pienikokoiset tiedostot.



Tämäkin tulos yllättää. Pelitesti koostuu yli 99 prosenttisesti lukuoperaatioista ja siinä mitataan lähinnä jatkuvaa lukunopeutta. Vaikka Intelin SSD 510 suoriutui erittäin hyvin keinotekoisissa jatkuvan lukunopeuden testeissä, se jää silti viimeiselle paikalle. Ehkä tätä asemaa ei sittenkään kannata hankkia pelien kenttien latausaikoja lyhentämään.



Videon editointi Windows Movie Makerilla koostuu lähes tasan luku- ja kirjoitusoperaatioista. Olettaisimme tämän testin kuitenkin siirtelevän isompikokoisia tiedostoja. Ehkä juuri siitä syystä Intelin SSD 510 voittaa OCZ:n edellisen sukupolven SandForce-ohjaimeen perustuvan aseman ja Intelin oman X25-M:n. Nopeus ei silti riitä Vertex 3 –asemien tai RealSSD C300:n tasolle.



Windows Defender –testi koostuu lähes pelkästään lukuoperaatioista, mutta kyseessä on lähinnä pienet tiedostot ja se näkyy SSD 510:n sijoittumisena viimeiselle sijalle.



Media Center –testissä luku- ja kirjoitusoperaatiota ovat suurin piirtein tasapainossa. Se koostuu videotiedostojen samanaikaisesta soittamisesta, suoratoistosta toiselle koneelle sekä videon tallentamisesta. Kyseessä on taas keskivertoa suuremmat tiedostot, joten SSD 510 pärjää kiitettävän hyvin, ohittaen jopa RealSSD C300:n.





Kommentoi artikkelia