Testissä Intelin 510-sarjan SSD-asemat: SATA 6 Gb/s saapuu

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

4 KB – ja 512 KB satunnaisluku

Näissä tuloksissa näkyy syy siihen, miksi SSD 510 saavutti niin heikkoja tuloksia aiemmissa Iometer-testeissä. 4 KB satunnaiset lukuoperaatiot ovat hitaita, vaikkakin juuri spesifikaation määrittelemällä 20 000 IOPs tasolla. Vertailun vuoksi 25 nm:n muistiin perustuva, mutta virheenkorjauksen aiheuttamista hidastuksista kärsivä Vertex 2 saavuttaa huomattavasti aiempaa parempia lukemia.

Pienemmillä jononsyvyyksillä Intelin asema ei ole suhteessa niin paljon hitaampi. Silti se jää viimeiselle sijalle, vaikka jononsyvyys on vain yksi.

Iometerin tulokset ovat samassa linjassa CrystalDIskMarkin kanssa, jonka tuloksissa SSD 510 sijoittui myös viimeiselle sijalle pienimmällä mahdollisella jononsyvyydellä.

Jos jononsyvyys nostetaan aina 32 saakka, SSD 510 ohittaa Vertex 2:n (joka kärsii pahasti virheenkorjauksen aiheuttamasta kuormituksesta). Silti testin muut asemat pysyvät Intelin edellä.Isompien tiedostojen kohdalla SSD 510 pystyy hyödyntämään nopeampaa SATA-väyläänsä ja se saavuttaa suorituskyvyssä Crucialin RealdSSD C300:, joka perustuu Marvellin edellisen sukupolven ohjaimeen.
Johtopaikkaa pitävät edelleen kuitenkin huomattavasti nopeammat Vertex 3 –asemat, kun 3 Gb/s –liitäntää käyttävät asemat jäävät jonon hännille.

Kommentoi artikkelia