Testissä Intelin 510-sarjan SSD-asemat: SATA 6 Gb/s saapuu

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

4 KB – ja 512 KB satunnaiskirjoitus

SSD 510 jopa hieman yllättää satunnaisten kirjoitusoperaatioiden nopeudella. Se ylittää hienoisesti Intelin lupaaman ”enintään 8,6K” tason. Sekään ei silti riitä kuin toiseksi viimeiselle sijalle.
X25-M tukehtuu taas täysin kun jononsyvyys nousee yli kahdeksan.

Molemat Vertex 3 –asemat sen sijaan ylittävät mukavan 50 000 IOPS tason.

Matalat jononsyvyydet eivät ole ideaalinen tilanne millekkään SSD:lle, sillä ne pystyvät hyödyntämään rinnakkaista arkkitehtuuriaan vain useiden samanaikaisten pyyntöjen tapauksessa. Epäideaalissa tilanteessa SSD 510 onnistuu päihittämään Intelin X25-M-mallin hienoisella erolla. Toisaalta se häviää suurelle joukolle jo pitkään markkinoilla olleita asemia.

Kun jononsyvyys nostetaan simuloimaan erittäin suurta samanaiaisten I/O-operaatioiden määrää, tilanne heikkenee nopeasti. SSD 510 ei pärjää enää niin hyvin ja X25-M taas parantaa suoritustaan. Sekä Vertex 3 –asemat että RealSSD C300 mukautuvat suurempiin jononsyvyyksiin huomattavasti paremmin ja niiden suorituskyky paranee kuorituksessa.Aikamoinen yllätystulos. Intel on selvästi optimoinut aseman isompien tiedostojen siirtoon. Vaikka se pärjää heikosti 4 KB kokoisten tiedostojen kanssa, 512 KB tasolla se on testin kiistaton voittaja siirtyen viimeiseltä sijalta tuloslistan kärkeen päihittäen mennessään jopa Vertex 3 –asemat.

Kommentoi artikkelia