Testissä Intelin 510-sarjan SSD-asemat: SATA 6 Gb/s saapuu

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Jatkuvat operaatiot CrystalDiskMark –testeissä

CrystalDiskMark antaa vahvistuksen aiemmille Iometerin tuloksille. Erityisesti Intel lähes saavuttaa spesifikaatiossa kerrotun 500 MB/s nopeuden jatkuvissa lukuoperaatioissa. Nämä tulokset kiinnostavat varmasti videon parissa työskenteleviä tai pelaajia, jotka haluavat lyhentää kenttien latausaikoja.

OCZ:n asemat on määritelty toimimaan jopa nopeammin kuin Intelin SSD 510, mutta käytännössä ne jäävät alakynteen. Vaikuttaisi siis siltä, että OCZ on arvioinut asemiensa suorituskykyä hieman liian optimistisella asenteella.
Kaikki asemat Crucialin RealSSD C300 –malliin saakka käyttävät nopeampaa SATA 6 Gb/s- liitäntää. Hitaampi liitäntä rajoittaa selvästi Crucialin taakse sijoittuvia asemia.Intel erottuu joukosta vielä enemmän jatkuvien kirjoitusoperaatioiden tapauksessa. SSD 510 saavuttaa 300 MB/s kirjoitusnopeuden, joka on hyvin lähellä asemalle määriteltyä 315 MB/s –tasoa.
OCZ ei taaskaan saavuta ohjekirjan kertomaa 525 MB/s –kirjoitusnopeutta, mutta asemat ovat silti erittäin nopeita. Huomattava on myös OCZ:n Vertex 2:n (25 nm flash-muistilla) tulos, joka jää jopa Intelin vanhan X25-M-mallin jälkeen.

Kommentoi artikkelia