Testissä Asus Eee Pad Transformer Prime

Artikkelin kirjoittaja: Matti Robinson | 5 kommenttia

Yhteenveto


Transformer Prime on erittäin mielenkiintoinen laite, joka tarjoaa harvinaisen yhdistelmän tablettia ja läppäriä. Se tuo molempien laitteiden parhaat puolet esiin, vaikka ei aivan täysipainoiseksi läppäriksi sovellu lähinnä ohjelmistollisista syistä. Johtuen laitteen monipuolisuudesta sekä laitetasolla että ohjelmiston osalta se ei ole myöskään aivan yhtä yksinkertainen käyttää kuin markkinoita hallitseva iPad.

Asus Eee Pad Transformer Prime soveltuukin monipuolisuutensa ansiosta erityisesti vaativalle käyttäjälle, joka haluaa tabletilta enemmän kuin verkkosurffailua, sosiaalista mediaa ja Angry Birdsiä. Näppämistön ansiosta se soveltuu paremmin esimerkiksi työkäyttöön, mutta tämä tarkoittaa, että mukana on kannettava puolen kilon painoista näppäimistöä.

Laitteen tekniikka mahdollistaa lähes kaikenlaisen mediasisällön toiston ja huippusuorittimet vauhdittavat markkinoiden komeimpia pelejä. Lukuun ottamatta lähinnä raskaassa moniajossa harvoin tapahtuvia nykähdyksiä myös näyttävä käyttöliittymä toimii oivallisesti. Laitteen sisustan huipputekniikkaa täydentää laadukas viimeistely ja hyvät materiaalivalinnat.

Transformer Prime on ehdottomasti iPadin veroinen laite. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se tulisi olla kaikkien ykkösvalinta. Yksinkertaisella, nopealla ja varmatoimisella iPadillä on etulyöntiasema ei-niin-vaativien käyttäjien keskuudessa. Se ei konstaile liitännöillä, widgeteillä tai suoritinytimien määrällä, mutta toimii aina nopeasti ja sulavasti.

Mikäli kuitenkin haluat muokattavuutta, monipuolisuutta ja uusinta tekniikkaa pakattuna iPadin kokoluokkaan ja löydät käyttöä näppäimistölle, on Transformer Prime ehdoton valinta.

kommenttia 5

ep_

Muuten OK, mutta se 3G puuttuu. Eikö ole 3G versiota?

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

tonttila

Ilman mobiiliyhteyksiä? Siis nettiin vain wlanin kautta? Jos näin niin ihan turha.

Orobash

Tuosta 3G sirun puuttumisesta on mielestäni turha pitää mekastusta, koska anteroon pystyy oikeasti asentamaan 3G tai 4G mokkulan melko helposti, toisin kuin esim. moneen kilpailevaan käyttöjärjestelmään.

Ja koska kyse on jo kuitenkin 10" tabletista ei se mokkula nyt niin epäkosmeettinen ole, toisin kuin jos tabletti olisi vain 5".

jompu

Onko Primessa edellisen version kaltaista telakkanäppäimistön hitautta?

Siggy

Originally posted by ep_:
Muuten OK, mutta se 3G puuttuu. Eikö ole 3G versiota?
Ei ole. Eikä tiettävästi ole tulossa.

Originally posted by tonttila:
Ilman mobiiliyhteyksiä? Siis nettiin vain wlanin kautta? Jos näin niin ihan turha.
Ei se nyt ihan turha ole. Luulisin että iPadinkin WiFi versio on muutaman miljoonan myynyt.

Originally posted by jompu:
Onko Primessa edellisen version kaltaista telakkanäppäimistön hitautta?
Telakkanäppäimistön hidastelua tapahtuu harvoin, mikäli tarkoitat viivettä painalluksesta itse toimintaan. Tällaisia hidasteluja tapahtui ainoastaan jos käyttöjärjestelmä jäi jotain miettimään.

Matti Vähäkainu
Staff member

Kommentoi artikkelia