Testissä Asus Eee Pad Transformer Prime

Artikkelin kirjoittaja: Matti Robinson | 5 kommenttia

Ulkoasu


Transformer Prime on ulkoasultaan hillitty ja elegantti. Laadukkuuden takaavat alumiinikuoret ja koko etupaneelia päällystävä lasi. Myös näppäimistötelakan kotelointi on täysin alumiinia, joten laadukkuus jatkuu kautta linjan. Metallia ja lasia yhdistävä tabletti on jokseenkin painava, jonka huomaa erityisesti telakan ollessa kiinni. Painon ollessa näytössä yhdistelmä kaatuu helpommin kuin olisi toivottavaa. Tasaisella pinnalla ongelmaa ei kuitenkaan ole.

Tabletilla on kokoa 263 × 180.8 × 8.3mm ja painoa 586 grammaa. Se on siis iPad 2:ta hieman ohuempi ja kevyempi. Telakka tuo lisäpainoa 537 grammaa ja paksuus kasvaa kahdeksasta kymmeneen millimetriä.

Itse tabletin reunustoilta löytyy virtanappi, äänenvoimakkuudensäädin, micro HDMI -liitin, 40 pinninen liitin USB-johdolle tai telakalle, 3.5mm kuulokeliitin sekä microSD-muistikorttipaikka. Tabletin takana on 8 megapikselin kamera salamalla ja etupuolella on 1,2 megapikselin kamera. Telakka puolestaan koostuu puolestaan täydestä QWERTY-näppäimistöstä ja monikosketusta tukevasta kosketusalustasta, joiden lisäksi sivustoilta löytyvät SD-muistikorttipaikka, USB 2.0 -liittin sekä 40 pinninen liitin USB-johdolle.

Laitteen ulkoasu on sekä tabletin että telakan osalta erittäin toimiva. Jopa pienikokoisen näppäimistön tuntuma on kohtuullinen, ainakin allekirjoittaneen käsiin. Liitäntöjen ja laajennuspaikkojen kirjo helpottaa hyötykäytössä. Tablettia voi käyttää lähes täysipainoisesti läppärin korvikkeena, kun USB:llä saa yhdistettyä muun muassa hiiren tai muistitikun.

Telakan liitäntä on varsin jämerä eikä sen kanssa tule ongelmia. Liitos napsahtaa jämäkästi kohdalleen ja ohjaavat metallitapit estävät tablettia rikkoutumasta. Näppäimistöstä löytyy kiitettävästi erikoisnäppäimiä, joiden avulla on mahdollista muun muassa säätää näytön kirkkautta ja äänenvoimakkuutta, palata edelliseen tai kotinäkymään, ohjata musiikkisoitinta sekä käynnistää selain.

Laite saapuu varsin pelkistetyssä pakkauksessa. Mukana ovat ainoastaan ohjeet ja USB-johto ja sille tarkoitettu AC-adapteri.

kommenttia 5

ep_

Muuten OK, mutta se 3G puuttuu. Eikö ole 3G versiota?

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

tonttila

Ilman mobiiliyhteyksiä? Siis nettiin vain wlanin kautta? Jos näin niin ihan turha.

Orobash

Tuosta 3G sirun puuttumisesta on mielestäni turha pitää mekastusta, koska anteroon pystyy oikeasti asentamaan 3G tai 4G mokkulan melko helposti, toisin kuin esim. moneen kilpailevaan käyttöjärjestelmään.

Ja koska kyse on jo kuitenkin 10" tabletista ei se mokkula nyt niin epäkosmeettinen ole, toisin kuin jos tabletti olisi vain 5".

jompu

Onko Primessa edellisen version kaltaista telakkanäppäimistön hitautta?

Siggy

Originally posted by ep_:
Muuten OK, mutta se 3G puuttuu. Eikö ole 3G versiota?
Ei ole. Eikä tiettävästi ole tulossa.

Originally posted by tonttila:
Ilman mobiiliyhteyksiä? Siis nettiin vain wlanin kautta? Jos näin niin ihan turha.
Ei se nyt ihan turha ole. Luulisin että iPadinkin WiFi versio on muutaman miljoonan myynyt.

Originally posted by jompu:
Onko Primessa edellisen version kaltaista telakkanäppäimistön hitautta?
Telakkanäppäimistön hidastelua tapahtuu harvoin, mikäli tarkoitat viivettä painalluksesta itse toimintaan. Tällaisia hidasteluja tapahtui ainoastaan jos käyttöjärjestelmä jäi jotain miettimään.

Matti Vähäkainu
Staff member

Kommentoi artikkelia