Testissä Asus Eee Pad Transformer Prime

Artikkelin kirjoittaja: Matti Robinson | 5 kommenttia

Käyttöliittymä ja käytettävyys


Asus päivitti Transformer Primen vastikään Androidin uusimpaan nelosversioon. Ice Cream Sandwich -nimellä kutsuttu käyttöjärjestelmäversio pyrkii vihdoin tarjoamaan paremmin skaalautuvan käyttökokemuksen, joka toimii hyvin sekä tableteilla että älypuhelimilla. Ensimmäistä kertaa Android 4.0 nähtiin Samsung Galaxy Nexus -älypuhelimella ja nyt samainen hillitty, tummanpuhuva käyttöliittymä on löytänyt tiensä myös Transformer Prime -tabletille. Kyseessä on siis muokkaamaton, Androidin oma käyttöliittymä.

Heti alkuun huomaa, että näyttöpinta-alan kasvaminen älypuhelimesta tablettiin sopii uudelle Androidille mainiosti. Vaikka Galaxy Nexuksen resoluutio on käytännössä samalla tasolla Transformer Primen kanssa, on tabletilla käyttöliittymää mielekkäämpi käyttää. Käyttöliittymä koostuu viidestä kotinäkymästä sekä sovellus- ja widget-valikosta. Näiden lisäksi alareunasta löytyy entistä monipuolisempi tilapalkki.

Tilapalkki on ehdottomasti paras toteutus mitä olen tavannut. Se kokoaa mainiosti lähes kaikki tarvittavat ilmoitukset ja useimmin tarvitut asetukset yhteen paikkaan. Uusien sähköpostien, kalenterimerkintöjen, päivitysten lisäksi sieltä voi säätää näytön kirkkautta, virrankulutusprofiilia ja langattomia yhteyksiä.

Takaisin- ja kotinapin lisäksi vasemmasta alanurkasta löytyy erillinen nappi moniajoa varten. Se avaa reunaan listan viimeksi käytetyistä sovelluksista. Listan sovelluksiin pääsee tietysti klikkaamalla ja sen lisäksi ne voi sulkea liu'uttamalla ne listasta pois.

Lukitusnäkymä on ICS:ssä hyvin pelkistetty. Lukitusnäyttö kertoo päivämäärän, kellonajan ja soivan musiikkikappaleen. Lukituksen poistaminen mahdollistaa myös kameran pikakäynnistyksen, joka tosin tablet-laitteessa on ehkä hieman turhaa.

kommenttia 5

ep_

Muuten OK, mutta se 3G puuttuu. Eikö ole 3G versiota?

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

tonttila

Ilman mobiiliyhteyksiä? Siis nettiin vain wlanin kautta? Jos näin niin ihan turha.

Orobash

Tuosta 3G sirun puuttumisesta on mielestäni turha pitää mekastusta, koska anteroon pystyy oikeasti asentamaan 3G tai 4G mokkulan melko helposti, toisin kuin esim. moneen kilpailevaan käyttöjärjestelmään.

Ja koska kyse on jo kuitenkin 10" tabletista ei se mokkula nyt niin epäkosmeettinen ole, toisin kuin jos tabletti olisi vain 5".

jompu

Onko Primessa edellisen version kaltaista telakkanäppäimistön hitautta?

Siggy

Originally posted by ep_:
Muuten OK, mutta se 3G puuttuu. Eikö ole 3G versiota?
Ei ole. Eikä tiettävästi ole tulossa.

Originally posted by tonttila:
Ilman mobiiliyhteyksiä? Siis nettiin vain wlanin kautta? Jos näin niin ihan turha.
Ei se nyt ihan turha ole. Luulisin että iPadinkin WiFi versio on muutaman miljoonan myynyt.

Originally posted by jompu:
Onko Primessa edellisen version kaltaista telakkanäppäimistön hitautta?
Telakkanäppäimistön hidastelua tapahtuu harvoin, mikäli tarkoitat viivettä painalluksesta itse toimintaan. Tällaisia hidasteluja tapahtui ainoastaan jos käyttöjärjestelmä jäi jotain miettimään.

Matti Vähäkainu
Staff member

Kommentoi artikkelia