Arvostelussa: Microsoft Surface Pro 6

Artikkelin kirjoittaja: Jami Virtanen | 0 kommenttia


Microsoft julkisti päivitetyn mallin Surface-tablettikannettavastaan lokakuussa 2018. Laite tuli myyntiin Suomessa helmikuun 7. päivä. Saimme laitteen parin viikon testiin Hardware.fille.

Surface Pro 6 on 12,3 tuuman näytöllä varustettu tablettikannettava. Se sisältää Intelin 8. sukupolven neliydinprosessorin. Akun luvataan olevan vähintään yhtä tehokas kuin edeltäjässä. Sen luvataan kestävän 13,5 tuntia tehokastakin käyttöä. Laitteen käyttöjärjestelmänä kuluttajatuotteissa on Windows 10 Home. Surface Pro 6:n kuluttajahinnat alkavat 1079 eurosta. Tallennustila vaihtoehdot ovat 128 Gt, 256 Gt, 512 Gt sekä 1Tt. Kaikki tallennustilavaihtoehdot ovat SSD-muisteja.

Ensituntuma


Ensikosketus Microsoftin uuteen Surface-laitteeseen antaa vaikutelman laadukkaasta laitteesta. Laitteessa on 12,3 tuuman Pixel Sense-näyttö. Mitoiltaan laite on 292 mm x 201 mm x 8,5 mm. Väriltään testissä oleva on mattamusta, lisäksi laite on saatavilla platinan värisenä. Laite ei nitise eikä natise, joka on seurausta Microsoftin päätöksestä käyttää laitteen kokoamisessa liimaa ruuvien sijasta. Päätös vaikuttaa käyttömukavuuteen positiivisesti, mutta ympäristön kannalta se on kyseenalainen. Laiteen korjaaminen ja kierrättäminen hankaloituu huomattavasti liiman myötä.


Ilman Type Cover -näppäimistöä/suojaa laitetta käytettäessä Surface Pro 6 tuntuu liukkaalta ja ensivaikutelmana hankalana kädessä pidettävältä. Lisäksi nykypäivänä, kun puhelinten ja läppärien näytöt ulottuvat usein reunasta reunaan, Surfacen sormen paksuiset reunat kiinnittävät huomiota. Alareunan tarpeen ymmärtää kiinnittäessä näppäimistön laitteeseen ja käyttäessä sitä enemmän läppärin tapaan. Laitteen yläreunassakin on etukamera ja kasvontunnistukseen käytettävät sensorit joten sekin menettelee, mutta sivuttaissuunnassa näytön olisi kaivannut yltävän reunoille asti.

Kommentoi artikkelia