Arvostelussa: Microsoft Surface Pro 6

Artikkelin kirjoittaja: Jami Virtanen | 0 kommenttia

Liitännät ja anturit


Surface Pro 6:ssa on samat liitännät, kuin edellisessä mallissa eli USB 3.0, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, microSDXC-korttipaikka, Mini Displayport sekä Surface Type Coverille tarkoitettu portti sekä lataamiseen Surface Connect -portti. USB-C:n puuttuminen on iso miinus Surfacen hintaluokan laitteesta eikä Microsoftin päätöstä jättää sitä pois pysty ymmärtämään. Ainoa argumentti USB-C:n pois jättämiselle on se, että liitännät ovat samoilla paikoilla, kuin edellisessä mallissa, jolla Microsoft on ajatellut yrityskäyttäjiä, jotka käyttävät laitetta esimerkiksi stabiilina näyttönä.


Lataukseen käytettävässä Surface Connectissa on paljon samaa kuin Applen hylkäämässä Magsafessa. Se kiinnittyy laitteeseen magneettisesti ja irtoaa helposti, jos kompuroi johtoihin tai unohtaa irrottaa sen laitetta siirtäessä, jolloin vahinkoa ei pääse tapahtumaan.

Lisäksi laitteeen vasemmasta reunasta löytyy magneetit, jotka pitävät lisävarusteena ostettavan Surface-kynän matkassa mukana. Langattomasti Surface Pro 6 yhdistyy Bluetooth 4.1:n ja Wifi-yhteyden (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac -yhteensopiva) avulla.

Antureita laitteesta löytyy kiihtyvyysanturi, gyroskooppi sekä ympäröivän valon tunnistin. Näytön kirkkaus säätyy ympäröivän valon mukaan mallikkaasti, eikä testin aikana näytön kirkkauteen tarvinnut manuaalisesti koskea kertaakaan.

Kommentoi artikkelia