Arvostelussa: Microsoft Surface Pro 6

Artikkelin kirjoittaja: Jami Virtanen | 0 kommenttia

Huomioita


Surfacea hankkiessa sitä kannattaa ehkä ajatella enemmän läppärinä kuin tablettina jo hintansakin puolesta. Tehoja laitteesta löytyy sitä varten, ja kosketusnäyttö on käyttöä helpottava lisä nykypäivänä jo kannettavaankin. Suurin ongelma laitteessa ehkä onkin varsinaisen nivelen puuttuminen Type Coverin ja näytön väliltä.Näyttö tarvitsee pystyssä pysyäkseen näytön takana olevan läpän avaamisen. Se ei kuitenkaan saa aikaan yhtä vakaata tunnetta kuin normaalia läppäriä käytettäessä, joten esimerkiksi tilanteissa jossa pöytää ei ole käytettävissä saa olla tarkkana ettei laite pääse tipahtamaan.

Surface Pen-stulyskynä on markkinoiden parhaita kyniä. Kynän tuntuma on loistava ja se sopii mukavasti käteen. Kynän saa pidettyä menossa mukana, sillä se kiinnittyy magneeteilla laitteen vasempaan reunaan. Ainoa heikkous kynässä liittyy käsialan tunnistukseen: Allekirjoittaneen käsialaa Windows ei meinannut millään tunnistaa ja jatkuvia virheitä esiintyi, eikä edes käsialan opettaminen vähentänyt virheitä siedettävälle tasolle.

Vaikka Surface Pro 6:ta käyttäisi vähän vaativimmissakin tehtävissä, pysyy laite hiljaisena. Kertaakaan testin aikana ei tullut kiinnitettyä huomiota, että laite kuumenisi tai pitäisi ääntä.

Plussat
+Näyttö. PixelSense-näyttö on laitteen parhaita puolia. Tuntuma on loistava ja värit toistuvat kirkkaasti.
+Kaiuttimet. Surface 6 Pro toistaa ääntä selkeästi ja kovaa tarvittaessa.
+Akunkesto. Edellisestä mallista kasvanut akun kesto ilahduttaa.
+Värivaihtoehdot. Mattamusta jo itsessään oon tyylikäs väri ja myös muut vaihtoehdot miellyttävät silmää.
+Windows Hello. Windows tietokoneeseen sisäänkirjautuminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja vaivatonta.
+Kamerat. Laitteen kamerat ovat hyvälaatuisia ja riittävät varmasti videopuheluihin.

Miinukset
-USB. USB-C:n puuttuminen yli tuhannen euron laitteesta vielä 2019 on käsittämätöntä.
Myös USB 3.0 portit ovat jo vanhentunutta teknologiaa lippulaiva-malleissa.
-Type Cover. Pakkohankinta, joten Microsoft voisi jyvittää pikkuhiljaa sen laitteen hintaan ja myydä sen laitteen mukana.
-Ympäristöystävällisyys. Laite on liimattu kasaan ja huolimatta Microsoftin sanoista, vaikeuttaa se laitteen korjaamista ja kierrättämistä.

Yhteenveto


Surface Pro 6 on loistava laite, joka on hankkimisen arvoinen laite, jos käyttötarkoitus löytyy, sillä ehdolla tietysti, että pärjää ilman USB-C:tä. Surface Pron hankkiessa saa suorituskykyisen läppärin, joka on kevyt, suorituskykyinen ja silti hiljainen. Laite on Microsoftin viimeisintä huutoa, joten sen elinkaari on varmasti pitkä ja päivityksiä saatavilla pitkälle tulevaisuuteen.

Läppärin ja kosketusnäytön yhdistelmä on kihelmöivä, mutta pelkästään sen takia ei Surfacea kannata harkita läppärikäyttöön, sillä muiltakin valmistajilta on ilmestynyt jo läppäreitä joista löytyy kosketusnäyttö. Jopa Microsoftilta löytyy Surface Laptop-mallisto joista kosketusnäyttö löytyy. Myöskään alkaen hinnoissa ei ole suurta eroa, joten Surface 6 Prota hankkiessa kannattaa miettiä tarkkaan löytyykö laitteelle käyttöä pelkästään “tablettikäytössä”.

Kaiken kaikkiaan Surface tuntuu laitteelta, jonka Microsoft on julkaissut ja toivonut käyttäjien keksivän laitteelle ylivertaisen käyttötarkoituksen, joka muuttaisi läppärimarkkinoita. Näin ei kuitenkaan käynyt ensimmäisen Surfacen julkaisun jälkeen, joten nykyään yhtiö tuntuu vain päivittävän laitteen vuosittain uuteen mallinumeroon. Uusia innovaatioita Surfacen kanssa ei ole koettu sen jälkeen vaan laitetta on päivitetty malli mallilta uudella raudalla.

Kommentoi artikkelia