Arvostelussa: Microsoft Surface Pro 6

Artikkelin kirjoittaja: Jami Virtanen | 0 kommenttia

Kamera, mikrofonit ja kaiuttimet


Kameraa ei sen kummemmin tässä arvostelussa tullut testattua, kun se ei laitteen käyttötarkoituksessa monella ole varmastikaan kovin korkealla. Se kuitenkin hoitaa tehtävänsä kelvollisesti, kun on tarve ottaa kuva paperisesta dokumentista tai ottaa kuva muistiin myöhempää käyttöä tai muistiinpanoja varten. Lomakuviin ja muihin vapaa-ajan kuvauksiin laite soveltuu heikosti, eikä sitä siihe ole tarkoitettukaan.


Laitteesta löytyy 5 megapikselin etukamera sekä 8 megapikselin takakamera. Lisäksi edestä löytyy Windows Hello kasvojentunnistuskamera, jolla onnistuu laitteen lukituksen avaaminen. Tunnistus on helppo ottaa käyttöön ja se toimii nopeasti ja luotettavasti. Lisää toimintavarmuutta tunnistukseen saa “parantamalla tunnistusta”.


Esimerkiksi silmälaseja käyttävän kannattaa lisätä tunnistettavat kasvot ilman laseja kuin lasien kanssa. Allekirjoittaneella ongelmia aiheutti laitetta pipo päässä käytettäessä, mutta syöttämällä kasvot pipo päässä ongelmasta pääsi. Lisäksi Windowsissa ei ole rajoitusta kuinka monta kertaa “tunnistusta voi parantaa” joten sen voi huoletta tehdä useammankin kerran toimeenpiteen nopeudesta johtuen.

Surfacessa on kaksoismikrofoni, joka onnistuu kaappaamaan ääntä laitteen joka suunnasta sen ollessa asetettuna pöydälle vaakatasoon. Ominaisuus mahdollistaa esimerkiksi isomman porukan kerääntymisen laitteen ympärille kokouspuhelua soittamaan.

Laitteen kaiuttimet ovat kirkas ääniset ja toistavat ääntä riittävän lujaa, jotta esimerkiksi jääkiekkoa voi seurata ruuanlaiton lomassa.

Kommentoi artikkelia