Testissä Asus Eee Pad Transformer Prime

Artikkelin kirjoittaja: Matti Robinson | 5 kommenttia

Suorituskyky


Asus on sisällyttänyt tablettiinsa aimo annoksen ruutia, mutta miten se näkyy käytännössä. Hienosti toteutettu viiden ytimen suoritinarkkitehtuuri lupaa hyvää suorituskykyä vähemmällä virralla. Samalla neliydinsuorittimen ja huipputehokkaan grafiikkapiirin tehon tulisi tarjoilla konsolitasoisen pelikokemuksen.

Käyttöliittymä toimii vaivatta, mutta aivan iPad 2:n tasoisiin ruudunpäivitysnopeuksiin ei päästä. Kokemus on kuitenkin varsin sulava eikä eroa tule ajatelleeksi muuten kuin testitilanteessa laitteita limittäin käyttäessä. Useiden sovellusten yhtäaikainen ajo ei hidasta käyttöä ja laskentatehosta onkin erityisesti apua kun yhtäaikaisia prosesseja on kymmeniä.

Tietysti parhaimmillaan huippusuorittimet ovat pelikäytössä, jota Asus ja Tegra-alustojen valmistaja Nvidia mielellään demonstroivatkin. Laitteen mukana tulee useita 3D-pelejä, jotka vakuuttavat kyllä näyttävyydellään. Ennemminkin pelikokemusta haittaavat kontrollit kuin puutteet grafiikassa.

Otimme myös selvää kuinka Transformer Prime selviytyy selaimille tarkoitetuista benchmark-testisovelluksista. Ajetut testit mittaavat muun muassa JavaScript, CSS ja HTML5 -sisällön suoritusnopeutta. Lisäksi alla on kuvakaappaus Androidin suosituimmasta benchmark-sovelluksesta Quandrant Benchmarkista.kommenttia 5

ep_

Muuten OK, mutta se 3G puuttuu. Eikö ole 3G versiota?

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

tonttila

Ilman mobiiliyhteyksiä? Siis nettiin vain wlanin kautta? Jos näin niin ihan turha.

Orobash

Tuosta 3G sirun puuttumisesta on mielestäni turha pitää mekastusta, koska anteroon pystyy oikeasti asentamaan 3G tai 4G mokkulan melko helposti, toisin kuin esim. moneen kilpailevaan käyttöjärjestelmään.

Ja koska kyse on jo kuitenkin 10" tabletista ei se mokkula nyt niin epäkosmeettinen ole, toisin kuin jos tabletti olisi vain 5".

jompu

Onko Primessa edellisen version kaltaista telakkanäppäimistön hitautta?

Siggy

Originally posted by ep_:
Muuten OK, mutta se 3G puuttuu. Eikö ole 3G versiota?
Ei ole. Eikä tiettävästi ole tulossa.

Originally posted by tonttila:
Ilman mobiiliyhteyksiä? Siis nettiin vain wlanin kautta? Jos näin niin ihan turha.
Ei se nyt ihan turha ole. Luulisin että iPadinkin WiFi versio on muutaman miljoonan myynyt.

Originally posted by jompu:
Onko Primessa edellisen version kaltaista telakkanäppäimistön hitautta?
Telakkanäppäimistön hidastelua tapahtuu harvoin, mikäli tarkoitat viivettä painalluksesta itse toimintaan. Tällaisia hidasteluja tapahtui ainoastaan jos käyttöjärjestelmä jäi jotain miettimään.

Matti Vähäkainu
Staff member

Kommentoi artikkelia