Testissä Asus Eee Pad Transformer Prime

Artikkelin kirjoittaja: Matti Robinson | 5 kommenttia

Tekniikka


Ehdottomasti Transformer Primen parhaita puolia on sen sisuksista löytyvä tekniikka. Kaiken keskellä hyrrää neljällä suoritinytimellä varustettu Tegra 3 -järjestelmäpiiri, jonka lisäominaisuuksiin kuuluvat myös markkinoiden huippua oleva grafiikkapiiri ja mm. valmiustilan prosessointiin tarkoitettu erillinen nk. companion-suoritinydin. Kaikki viisi CPU-ydintä ovat ARM Cortex A9 -suorittimia, joiden tehoa on todistettu muun muassa kaksiytimisessä iPad 2:ssa. Nvidia kertoo Tegra 3 -piirin tehoiksi peräti kolme kertaa edellistä sukupolvea isommat lukemat. Eikä Tegra 2 ole sekään mikään nuhapumppu.

Muuta sisuksista löytyvää rautaa edustavat gigatavun RAM-muisti, LED-valaistu 10,1 tuuman Super IPS+ -näyttö, 32 (tai 64) gigatavua sisäistä tallennustilaa ja jo edellisessä osiossa mainitut useat nykyaikaiset liitäntämahdollisuudet. Näytön resoluutio on 1280 x 800, se tukee kymmentä yhtäaikaista kosketusta ja on päällystetty Corningin Gorilla-lasilla.

Akkuja yhdistelmästä löytyy kaksi. Tabletin sisällä on 2500 milliampeeritunnin akku, jota laajennetaan telakan 2200 mAh akulla. Kaikenkaikkiaan tällä yhdistelmällä tarjotaan mukavat 18 tuntia HD-tason videotoistoa. Valmiusaikaa paketista irtoaa Asuksen mukaan, kiitos viidennen suoritinytimen, peräti 50 päivää. Tätä emme luonnollisesti kerenneet testata käytännössä.

Laitteesta löytyy siis tehoa ja laadukkaita komponentteja. Tekniikan puolesta tabletista ei oikeastaan puutu kuin mobiilidatayhteys.

kommenttia 5

ep_

Muuten OK, mutta se 3G puuttuu. Eikö ole 3G versiota?

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

tonttila

Ilman mobiiliyhteyksiä? Siis nettiin vain wlanin kautta? Jos näin niin ihan turha.

Orobash

Tuosta 3G sirun puuttumisesta on mielestäni turha pitää mekastusta, koska anteroon pystyy oikeasti asentamaan 3G tai 4G mokkulan melko helposti, toisin kuin esim. moneen kilpailevaan käyttöjärjestelmään.

Ja koska kyse on jo kuitenkin 10" tabletista ei se mokkula nyt niin epäkosmeettinen ole, toisin kuin jos tabletti olisi vain 5".

jompu

Onko Primessa edellisen version kaltaista telakkanäppäimistön hitautta?

Siggy

Originally posted by ep_:
Muuten OK, mutta se 3G puuttuu. Eikö ole 3G versiota?
Ei ole. Eikä tiettävästi ole tulossa.

Originally posted by tonttila:
Ilman mobiiliyhteyksiä? Siis nettiin vain wlanin kautta? Jos näin niin ihan turha.
Ei se nyt ihan turha ole. Luulisin että iPadinkin WiFi versio on muutaman miljoonan myynyt.

Originally posted by jompu:
Onko Primessa edellisen version kaltaista telakkanäppäimistön hitautta?
Telakkanäppäimistön hidastelua tapahtuu harvoin, mikäli tarkoitat viivettä painalluksesta itse toimintaan. Tällaisia hidasteluja tapahtui ainoastaan jos käyttöjärjestelmä jäi jotain miettimään.

Matti Vähäkainu
Staff member

Kommentoi artikkelia