Testissä Asus Eee Pad Transformer Prime

Artikkelin kirjoittaja: Matti Robinson | 5 kommenttia

Multimedia ja kamerat


Transformer Primen multimediaominaisuuksiin kuuluvat luonnollisesti Androidin mukana tulevat mediatoistimet sekä kaksi laitteen eri puolilta löytyvää kameraa. Kameroista tarkempi on takakannesta löytyvä kahdeksan megapikselin kamera, jota avustaa yksittäinen LED-salama. Etupuolella on puolestaan 1,2 megapikselin kamera, joka on tarkoitettu pääasiallisesti videopuheluille. Kahdeksan megapikselin kameralla videokuvaa on mahdollista tallentaa Full HD -teräväpiirtona eli 1920 x 1080p -resoluutiolla.

Kuvien, musiikin ja videoiden toistamiselle löytyy omat sovelluksensa. Musiikkisovellus tukee Google Music -palvelua, jonka avulla musiikin saa pilveen. Galleria puolestaan kokoaa yhteen kaikki kuvat ja videot/elokuvat. Sen toiminta ei ole aiemmista Android-versioista juurikaan muuttunut.

Transformer Prime tukee myös teräväpiirtovideoiden toistoa aina Full HD -tarkkuuteen asti. Terävimmät videot voi halutessaan siirtää micro HDMI -lähdön kautta suuremmalle ruudulle. Videosoitin tukee muun muassa valtaosaa suosituimmista tiedostoformaateista, ja esimerkiksi vaativimmatkin täyden teräväpiirron Matroska-tiedostot (.mkv) toistuvat moitteetta.

Esiasennettuna tulee myös Elokuvastudio-sovellus, jonka avulla on mahdollista luoda yksinkertaisia elokuvia yhdistelemällä kuvia, videoita ja musiikkia.kommenttia 5

ep_

Muuten OK, mutta se 3G puuttuu. Eikö ole 3G versiota?

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

tonttila

Ilman mobiiliyhteyksiä? Siis nettiin vain wlanin kautta? Jos näin niin ihan turha.

Orobash

Tuosta 3G sirun puuttumisesta on mielestäni turha pitää mekastusta, koska anteroon pystyy oikeasti asentamaan 3G tai 4G mokkulan melko helposti, toisin kuin esim. moneen kilpailevaan käyttöjärjestelmään.

Ja koska kyse on jo kuitenkin 10" tabletista ei se mokkula nyt niin epäkosmeettinen ole, toisin kuin jos tabletti olisi vain 5".

jompu

Onko Primessa edellisen version kaltaista telakkanäppäimistön hitautta?

Siggy

Originally posted by ep_:
Muuten OK, mutta se 3G puuttuu. Eikö ole 3G versiota?
Ei ole. Eikä tiettävästi ole tulossa.

Originally posted by tonttila:
Ilman mobiiliyhteyksiä? Siis nettiin vain wlanin kautta? Jos näin niin ihan turha.
Ei se nyt ihan turha ole. Luulisin että iPadinkin WiFi versio on muutaman miljoonan myynyt.

Originally posted by jompu:
Onko Primessa edellisen version kaltaista telakkanäppäimistön hitautta?
Telakkanäppäimistön hidastelua tapahtuu harvoin, mikäli tarkoitat viivettä painalluksesta itse toimintaan. Tällaisia hidasteluja tapahtui ainoastaan jos käyttöjärjestelmä jäi jotain miettimään.

Matti Vähäkainu
Staff member

Kommentoi artikkelia