Sandy Bridge esittelyssä: toisen sukupolven Core-prosessorit

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Testitulokset: SiSoftware Sandra 2011


Kuten osasimme odottaakin, Intelin prosessorit ovat vertaansa vailla kokonaislukulaskennassa. AMD:n prosessorit pärjäävät kuitenkin Inteliä paremmin liukuluvuissa. Tämä näkyy hyvin sekä Sandran Arithmetic- että Multi-Media-testeissä.

Cryptography-testi tuottaa Intelin prosessoreille erinomaiset tulokset. Tätä voidaan pitää luonnollisena, koska Intelin prosessoreista löytyy AES-NI. Sandy Bridge -prosessoreissa AES:n hajautuskaista (hashing bandwidth) on selvästi leveämpi kuin mitä se on Clarkdale-prosessoreissa. Toisen sukupolven Core i3 -prosessoreissa AES-NI-tuki on otettu pois käytöstä, kuten on asioiden laita myös ensimmäisen sukupolven mallienkin kohdalla. Tämä selittää sen miksi Core i3-2100 tippuu peränpitäjäksi.

Tuloksista voidaan nähdä myös se, että Intel on parannellut kaksikanavaista muistinohjainta. Ohjain kykenee siirtämään lähes gigatavun enemmän dataa yhdessä sekunnissa verrattuna Lynnfieldeihin, vaikka käytössä onkin samat modulit samoilla ajoituksilla. Clarkdale-pohjaisen Core i5-655K:n suorituskyky on selvästi muita hitaampi, koska sen muistinohjain on sijoitettu erilliselle piirille. Core 2 Quad pitää perää jo lähes sukupuuton partaalle julistetun muistinohainteknologiansa vuoksi.

Kommentoi artikkelia