Sandy Bridge esittelyssä: toisen sukupolven Core-prosessorit

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Testitulokset: 3DMark11
Tuoreimpana uutuutena testiohjelmistossamme on 3DMark11. Se mittaa periaatteessa pelisuorituskykyä. Käytimme näytönohjaimena Nvidian GeForce GTX 580:aa, ja prosessorien erot jäivät vaatimattomiksi.

Joissain testiohjelman komponenteissa on käytetty prosessori-pohjaista fysiikkalaskentaa (Bullet-kirjastoa). Näissä testikomponenteissa prosessorien välille syntyy jo suurempaa hajontaa. On kuitenkin edelleen hankala julistaa yksiselitteistä voittajaa, koska erot ovat niin vaatimattomia siltikin.

Voidaan kuitenkin todeta, että korkealla kellotaajuudella toimivat neliytimiset Sandy Bridge- ja Nehalem-prosessorit suoriutuvat paremmin kuin muut. Hyvien Turbo Boost -pelivarojen ansiosta Core i7-2600K ja Core i7-875K suoriutuvat parhaiten. Niiden perässä tulee neliytiminen Core i5-2500K, jonka tulokseen Hyper-Threading-tuella ei näyttäisi olevan merkitystä.

Kaksiytimiset prosessorit jäävät testissä muista jälkeen, Hyper-Threading-tuesta huolimatta. Jopa vanha Core 2 Quad Q9550 päihittää Core i3-2100- ja Core i5-655K -prosessorit.

Kommentoi artikkelia