Sandy Bridge esittelyssä: toisen sukupolven Core-prosessorit

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Testitulokset: PCMark Vantage
PCMark Vantagen kokonaispisteillä mitattuna kolme Sandy Bridge -prosessoria pitävät kärkeä ja niiden perässä tulee 3,6 gigahertsin Turbo Boost -kellojen ansiosta Core i7-875K.
Intelin Core i7-950:n etuina ovat muita korkeampi väylätaajuus ja kolmikanavainen DDR3-muistiväylä. Nämä ominaisuudet eivät kuitenkaan riitä siivittämään 900-sarjalaista kärkeen. Syynä lienee 1066 MHz:n muistiväylä (Lynnfieldeissä 1333 MHz) ja ainoastaan 3,33 gigahertsiin saakka nouseva Turbo-taajuus.

Ohjelma ei kykene käyttämään hyväkseen kaikkia AMD:n Phenom II X6 1100T -prosessorin kuutta ydintä. Tämä yhdessä prosessorin alhaisen kellotaajuuden kanssa tarkoittavat kehnoa menestystä testissä. Joissain osa-alueissa, kuten TV and Movies tai Communications, AMD:n kuusiytiminen prosessori onnistuu kuitenkin näyttämään todellisen luonteensa. Muissa testeissä Phenom II X4 970 pärjää verrattain paremmin sen korkeamman 3,5 gigahertsin kellotaajuuden ansiosta.

En sano tätä ensimmäistä kertaa: jos Phenom II asuisi Core 2 -maailmassa, niin sillä olisi melko mukavat oltavat. Nehalemeita vastaan Phenom II:lla ei taas ole minkäänlaista sanan sijaa, vielä vähemmän Sandy Bridgeä vastaan. Toisaalta PCMark Vantage on teknisesti ottaen vain synteettinen testiohjelma. Seurataan miten tilanteet muuttuvat, jos muuttuvat, muissa rasitustesteissä.Kommentoi artikkelia