Samsungiltakin 6 Gb/s SSD: onko 830-sarja kukkulan uusi kuningas?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Peräkkäisoperaatioiden suorituskyky ja tiedoston koko


Kaikki Iometer-sovelluksella tehdyt testit ajetaan jononsyvyydellä 1, jotta tulokset vastaisivat mahdollisimman paljon normaalin työpöytäkäytön tilanteita. Suuremmatkaan jononsyvyydet eivät ole tehokäyttäjän kannalta poikkeava tilanne ja niissä tilanteissa ssd-asemat pääsevät todella loistamaan perinteisiin kiintolevyihin nähden.

Ensiksi testataan ATTO-testillä yli 2 GB kokoisia luku- ja kirjoitusoperaatioita ja aloitetaan jononsyvyydellä 2. Miksi vain 2? Jopa raskaammalla kuormituksella I/O-komennot suoritetaan ssd-asemissa niin nopeasti, että jononsyvyydet kolme ja enemmän ovat huomattavasti harvinaisempia normaalissa työpöytäkäytössä.

ATTO kykenee myös mittaamaan helposti erikokoisten operaatioiden suorituskykyä. 128 KB on melko yleinen standardi peräkkäisoperaatioita mitattaessa, mutta sitä pienemmät ja suuremmat operaatiot ovat tietysti myös relevantteja.Jononsyvyydellä kaksi 256 GB 830 saa vihdoin etulyöntiaseman verrattuna Intelin SSD 510:n, joka on tunnettu nopeista peräkkäisoperaatioistaan. Samsungin voittomarginaali on kuitenkin vain 10 MB/s.Kun testataan peräkkäisiä kirjoitusoperaatioita, Samsungin 830 ei pärjää enää niin hyvin muutamiin muihin asemiin verrattuna. Erityisesti toisen sukupolven SandForce-asemat pärjäävät hyvin ykkösen jononsyvyydellä. Samsungin 830 seuraa kuitenkin tiiviisti perässä ja suoriutuu maaliin ensimmäisenä asemana, joka ei perustu SF-ohjaimeen.256 GB 830 jatkaa hyviä suorituksia lukunopeudessa, vaikka jononsyvyys kasvaa neljään. Toisaalta Samsungin etumatka on edelleen pieni. Suorituskyky muistuttaa paljolti Intelin SSD 510 -sarjaa. Erona on vain se, että 830 on noin 10 - 20 MB/s nopeampi, kun siirrettävä datamäärä on 32 ja 256 kilotavun välillä.Samsungin 830 antaa erikoisia tuloksia. Suurin osa asemista pärjää yleensä paremmin, kun jononsyvyys kasvaa. 256 GB 830 kuitenkin menettää jopa 100 MB/s suorituskyvystään, kun siirrytään suurempiin siirtomääriin.

kommentti 1

johtaja59

Nähtäväksi jää millaisia ongelmia Samsungin ohjain tuo tullessaan, kun tuntuu ettei ongelmilta vältytä uusilla ohjaimilla.

Kommentoi artikkelia