Samsungiltakin 6 Gb/s SSD: onko 830-sarja kukkulan uusi kuningas?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Testitulokset: Storage Bench v1.0


Aloitetaan testi taas Storage Bench v1.0 -testillä, jonka avulla voidaan mitata aseman todellisia toimintanopeuksia ensimmäisen parin viikon käyttöajan osalta. Testissä keskitytään erityisesti aseman operaatioihin käyttämään yhteisaikaan sekä keskimääräiseen datanopeuteen. Storage Bench -testiin ja sen osa-alueisiin voi tutustua tarkemmin SandForce-asemien testin sivuilla kolme ja neljä.Aseman operaatioihin käyttämä aika (busy time) sekä datanopeus ovat tiukasti toisistaan riippuvia ominaisuuksia, mutta molempien tarkasteleminen erikseen antaa analyysille hieman erilaisen näkökulman.

Näillä testeillä mitataan suorituskykyä tosikäytössä kahden viikon aikana. Samsung päihittää testissä toisen sukupolven SandForce-ohjaimeen perustuvan OCZ:n Vertex 3:n, vaikka erotus jää erittäin pieneksi. 240 GB Vertex 3 käyttää operaatioon vain 48 sekuntia enemmän kuin 256 GB Samsungin 830 -sarjan asema. Kahteen viikkoon mahtuu enemmän kuin miljoona sekuntia, johon suhteutettuna Samsungin etumatka on lähes symbolinen.Keskimääräinen datanopeus antaa samansuuntaisen 2,6 prosentin eron. Tämä taulukko antaa kuitenkin hieman tarkemman kuvan asemien eroista. 256 GB 830-sarjan asema on ensimmäinen, joka ylittää testissä 200 MB/s tason. Silti Samsungin uusin SSD on keskimäärin vain 5 - 6 MB/s nopeampi kuin toisen sukupolven SandForce-ohjaimeen perustuvat HyperX ja Vertex 3.

kommentti 1

johtaja59

Nähtäväksi jää millaisia ongelmia Samsungin ohjain tuo tullessaan, kun tuntuu ettei ongelmilta vältytä uusilla ohjaimilla.

Kommentoi artikkelia