Samsungiltakin 6 Gb/s SSD: onko 830-sarja kukkulan uusi kuningas?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Testitulokset: 128 KB peräkkäisoperaatiot


Ssd-asemien valmistajat painottavat usein satunnaisoperaatioiden nopeutta, sillä erityisesti niissä ssd-asemat päihittävät perinteiset kiintolevyt kirkkaasti. Peräkkäisoperaatioiden suorituskyky on puolestaan eri asia, mutta silläkin on merkityksensä suorituskyvyn kannalta.

Mutta miten paljon peräkkäisiä operaatioita tapahtuu peruskäyttäjän koneella? Alla oleva taulukko esittää eri hakujen etäisyyden toisistaan yhdellä testikerralla.Ensimmäinen asia, joka taulukosta osuu silmään, on nollan sektorin päässä toisistaan tapahtuvien operaatioiden selvä enemmistö, mikä tarkoittaa operaatioiden olevan peräkkäisille sektoreille osuvia pyyntöjä eli peräkkäisoperaatioita.

Intelin 250 GB SSD 510 johtaa lukuoperaatioissa, mutta 256 GB 830 seuraa tiukasti perässä. Samsungin peräkkäisten kirjoitusoperaatioiden vauhti on puolestaan loistava. Samsungin uusin ssd-asema ottaa Vertex 3:n ja HyperX:n aiemmin pitämän johtopaikan. Kingston ja OCZ käyttävät molemmat SandForcen pakkaustekniikkaa saavuttaakseen taulukoissa näkyvät tulokset. Samsung sen sijaan ei hyödy DuraWrite-tekniikasta, vaan luottaa omaan paranneltuun ohjaimeensa ja Toggle-mode-muistiinsa, jonka nopeus jo tiedettiin hyväksi.

Näistä heikommistakaan tuloksista ei kannata vaipua epätoivoon. Ne eivät ole pakasta vedettyjen asemien nopeuksia, vaan ne esittävät suorituskykyä pidemmällä aikavälillä, mikä vaikuttaa aseman toimintaan. Testitapaus on myös pahimmasta mahdollisesta päästä, sillä se tapahtuu kun kaikki asemat on ensin täytetty pakkautumattomalla datalla eikä lepotilan roskienkeräys ole vielä ehtinyt toimia.

Kuten suuri osa lukijoista tietää, SandForcen arkkitehtuuri on parhaimmillaan kun se saa käsitellä pakkautuvaa dataa ja peruskäytössä se pitää paikkansa usein. Senkin kannalta kyseinen testi on pahin mahdollinen SF-2200-ohjaimiin perustuville asemille.

kommentti 1

johtaja59

Nähtäväksi jää millaisia ongelmia Samsungin ohjain tuo tullessaan, kun tuntuu ettei ongelmilta vältytä uusilla ohjaimilla.

Kommentoi artikkelia