Ostajan opas: Mikä SSD-asema kannattaa ostaa?

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Vaihtoehdot 315-400 dollarillaSSD-asema 320 dollarilla: Rutkasti tallennustilaa
OCZ Agility 2
240 GB
Perättäislukunopeus
285 MB/s
Perättäiskirjoitusnopeus
275 MB/s
Tehonkulutus (aktiivisena)
2,0 W
Tehonkulutus (lepotilassa)
0,5 W


OCZ:n 320 gigatavun Agility 2 on houkutteleva valinta hintaspektrin yläpäässä viimeaikaisen hinnanleikkuun vuoksi. Noin 350 dollarin hinta tarkoittaa 1,50 dollaria gigatavua kohti. Agility 2 ei pärjää kaikkein nopeimmille ratkaisuille, mutta hinta-laatusuhde on kuitenkin kohdillaan.

Harrastajat suosivat usein Vertex 2:sta Agility 2:n kustannuksella, mutta kaksikon välillä on todellisuudessa hyvin vähän eroa. Vertexistä löytyy vain optimoitu firmware, jolla saavutetaan paremi suorituskyky kuin Agilityssä.

SSD-asema 375 dollarilla: Tehoa ja tallennustilaa
Crucial m4
256 GB
Perättäislukunopeus
415 MB/s
Perättäiskirjoitusnopeus
260 MB/s
Tehonkulutus (aktiivisena)
0,15 W
Tehonkulutus (lepotilassa)
0,10 W


Ellet halua tehdä komporomissia tellannustilan ja suorituskyvyn välillä, niin silloin suosittelemme joko Crucialin 256 GB:n m4:sta tai OCZ:n 240 GB:n Agility 3:sta. Molemmat maksavat lähes yhtä paljon. Suuremman tallennuskapasiteetin vuoksi Crucial valikoituu paremmaksi vaihtoehdoksi artikkelissamme.

Isommissa SSD-asemissa hinta karkaa Matti Meikäläisen ulottumattomiin, minkä vuoksi emme jatka listaustamme enää pidemmälle.

kommenttia 2

miketso

Itse tulin hankkineeksi OCZ Agility 3:n tietokoneen järjestelmälevyksi ja petyin vähän SSD-asemien hehkutettuun nopeuteen. Se ei ollutkaan juuri entistä raid-0 järjestelmälevyä nopeampi. Ohjelmat kyllä käynnistyvät hetkessä, se on oikeastaan ainoa huomattava asia, mutta levyn pieni koko hintaan nähden ja sillä saavutettu hyöty jäikin oletettua pienemmäksi.

MrSefe

Sama juttu täällä. SSD-asemani on jopa hitaampi kuin raid0 levyni mutta hakuajat ovat toki aivan toista luokkaa. Varsinaisesta vaikutuksesta suorituskykyyn on paha sanoa mitään.

Kommentoi artikkelia