Ostajan opas: Mikä SSD-asema kannattaa ostaa?

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Vaihtoehdot 110-200 dollarillaSSD-asema 110 dollarilla: Tehokas käynnistysasema
Crucial m4
64 GB
Perättäislukunopeus
415 MB/s
Perättäiskirjoitusnopeus
95 MB/s
Tehonkulutus (aktiivisena)
0,15 W
Tehonkulutus (lepotilassa)
0,065 W


Crucialin 64 GB:n m4 on nopea SATA 3 Gbps -portissakin. Se on tosin suunniteltu 6 Gbps-porttiin, jossa sen lukunopeudet hipovat 400 megatavua sekunnissa.

SSD-asema 150 dollarilla: Yhden aseman järjestelmä
Kingston SSDNow V+100
96 GB
Perättäislukunopeus
230 MB/s
Perättäiskirjoitusnopeus
180 MB/s
Tehonkulutus (aktiivisena)
3,6 W
Tehonkulutus (lepotilassa)
0,05 W


Jos ajattelit käyttää SSD-asemaa vähän muuhunkin kuin vain käyttöjärjestelmän säilömiseen, niin katse kannattaa suunnata 90 gigatavun malleihin. Kingstonin 96 GB:n SSDNow V+100 on tässä kategoriassa erinomainen valinta.

Vaikka se käyttääkin Toshiban ohjainta, niin suorituskyvyllisesti se vastaa samanhintaisia SandForcen ensimmäisen sukupolven ohjaimiin perustuvia malleja. V+100 ei ole kategoriansa nopein, mutta pärjää tallennuskapasiteetin vuoksi vertailussamme.

SSD-asema 180 dollarilla: Yhden aseman järjestelmä
OCZ Agility 3
120 GB
Perättäislukunopeus
525 MB/s
Perättäiskirjoitusnopeus
500 MB/s
Tehonkulutus (aktiivisena)
2,7 W
Tehonkulutus (lepotilassa)
1,5 W


180 dollarin kategoriassa on muutamia hyviä SandForce-poimintoja (2. sukupolvi). Kauppoja tehdessäsi varmista, että olet todella ostamassa uudempaa mallia. Tähän hintaan on myynissä myös vanhempia, ensimmäisen sukupolven malleja.

kommenttia 2

miketso

Itse tulin hankkineeksi OCZ Agility 3:n tietokoneen järjestelmälevyksi ja petyin vähän SSD-asemien hehkutettuun nopeuteen. Se ei ollutkaan juuri entistä raid-0 järjestelmälevyä nopeampi. Ohjelmat kyllä käynnistyvät hetkessä, se on oikeastaan ainoa huomattava asia, mutta levyn pieni koko hintaan nähden ja sillä saavutettu hyöty jäikin oletettua pienemmäksi.

MrSefe

Sama juttu täällä. SSD-asemani on jopa hitaampi kuin raid0 levyni mutta hakuajat ovat toki aivan toista luokkaa. Varsinaisesta vaikutuksesta suorituskykyyn on paha sanoa mitään.

Kommentoi artikkelia