Nvidia GeForce GTX 590 3 GB: Nvidia vastaa 1024 CUDA-ytimen voimin

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

Testitulokset: Lost Planet 2 (DX11)

Kahdella GF110-piirillä varustettu GeForce GTX 590 jatkaa hyviä suorituksia Lost Planet 2:n tapauksessa ja päihittää Radeon HD 6990:n jopa sen kellotetussa ja takuun mitätöivässä tilassa. Pitäisikö tästä olla yllättynyt? Lost Planet 2 on yksi Nvidian sponsoroimista The Way It’s Meant To Be Played –peleistä. Mainitaanko tämä vain siksi, että Nvidian voittotulos ei vaikuttaisi uskottavalta? Ei. Mutta on silti erittäin todennäköistä, että Capcomin kehittäjät viettivät enemmän aikaa Nvidian laitteiden kanssa kuin kilpailijan korttien.

AMD:n tulokset tässä pelissä olivat aiemmin huomattavasti heikompi ja Radeon korttien tulokset ovat parantuneet muutamien Catalyst-ajureiden päivitysten jälkeen.

Huolimatta kaikesta politikoinnista, on mielenkiintoista huomata miten Nvidia kärsii taas samasta tehonmenetyksestä 2560x1600 resoluutiolla kun reunojenpehmennys on käytössä. Erona on kuitenkin se, että tässä tapauksessa kyseessä on 60 tietämillä pyörivät ruudunpäivitysnopeudet, mikä tarkoittaa vielä erittäin hyvää pelattavuutta. Häviäminen erittäin mahdollisilla asetuksilla on kuitenkin kirvelevämpi tappio, sillä muilla resoluutioilla nähdyn skaalauksen perusteella odottaisimme Nvidian saavuttavan noin 70 FPS:n tason.

Kommentoi artikkelia