Nvidia GeForce GTX 590 3 GB: Nvidia vastaa 1024 CUDA-ytimen voimin

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

Testitulokset: 3DMark 11


[kuva14]

Emme ole vielä tähän päivään mennessä nähneet yhtään Nvidian korttia, joka pärjäisi hyvin 3DMark 11 –testissä. Nvidian mukaan testi ei hyödynnä tesselaatiota tarpeeksi tehokkaasti, mikä parantaisi GeForce-korttien tuloksia. Kritiikistä huolimatta 3DMark 11 pysyy osana testipakettiamme.

Kuten olen aiemminkin selittänyt ja selitän uudestaan, 3DMark on synteettinen mittaustapa, joka pyrkii eliminoimaan lähes kaikkia pelejä vaivaavan poliittisen väännön vaikutukset tuloksiin. Nvidian mielestä 3DMarkissa painotetaan liikaa valaistuksen merkitystä ja AMD uskoo siinä käytettävän liikaa tesselaatiota, lisäksi Inteliä suututtaa, että sen ajamiseen tarvitaan välttämättä DirectX 11 –tuki.

Tämä ei tarkoita sitä, että GeForce GTX 590 pärjäisi testissä huonosti. Se jää vain hieman jälkeen normaaleilla kelloilla toimivasta Radeon HD 6990 –mallista ja päihittää kevyesti Radeon HD 5970:n. Lopputulos ei ole tosiaan huono, mutta koska AMD:n ja Nvidian dual-GPU-kortit on molemmat hinnoiteltu 700 dollariin, 6990 ottaa heti alussa pienoisen etumatkan. Tutkitaan seuraavaksi pysyykö sen johtoasema myös oikeissa pelitesteissä.Kommentoi artikkelia