Muistipäivitys: Riittääkö RAM?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

LoppuyhteenvetoJohtopäätökset

On harvoin näin vaikeaa antaa selvää arvioita. Muistin käyttö on monisyinen asia ja liian riippuvainen käyttäjästä ja hänen tarpeistaan. Mielenkiintoista on kuitenkin se, että osa 32-bittisistä ohjelmista 32-bittisellä käyttöjärjestelmällä hyötyy enemmän 8 gigatavuun siirtymisestä kuin jotkut 64-bittiset sovellukset 64-bittisessä ympäristössä. Sivuhyötynä tälle lähestymistavalle on se, että Windowsin aiemmin käyttämättä jättämä 3,25 gigatavua ylittävä osa voidaan hyödyntää.

Olemme pyrkineet esittämään, kuinka kaikkia suorituskykyparannuksia ei voida esittää pelkästään ruudunpäivitysnopeuden avulla. Siksi yhteenvetomme saattaa vaikuttaa erilaiselta kaavioihin verrattuna. Pohjasimme tämän yhteenvedon subjektiivisiin mittauksiin ja vaikutelmiin, kuten RAM-levyn tuomiin etuihin väliaikaistiedostojen kanssa.Loppuyhteenveto ja suositukset

Pohjaten mittauksiimme ja vaikutelmiin (ja ottaen huomioon hintojen tippumisen), voimme suositella huoletta 8 gigatavua RAM-muistia. 12 tai 16 gigatavua on järkevää vain jos käytät osaa siitä RAM-levynä väliaikaistiedostoille. Tämä auttaa tiedostonpakkauksessa, videonpakkauksessa ja raskaassa kuvaeditoinnissa.

Näiden syiden lisäksi voit lisätä RAMia jotta näytönohjain voi allokoida enemmän muistia käyttöönsä. Näimme tämän käytännössä esimerkiksi GTA IV –pelissä. Et tule näkemään selvää suorituskykyeroa ellet käytä hyvin muistisyöppöjä ohjelmia, mutta ainakin sinulla on tarpeeksi muistia lähitulevaisuuden varalle.

Ottaen huomioon löytömme ja nykyiset muistien hinnat, on nyt hyvä aika metsästää lisää muistia koneeseesi. Loppujen lopuksi muistia ei ole kuitenkaan ikinä liikaa, ja on hyvä jos siitä saadaan suorituskykylisää ja hieman reserviä tulevaisuuden varalle.

kommentti 1

wulzzie

Mitä jos tilanne olisi tämä:

Läppäri, jossa on 32bit windows 7 home premium, 4gb ramia ja 1gb näytönohjaimen muistia. Olisiko mahdollista hyödyntää kaikki sekä näytönohjaimen että ramin muisti täysin tuolla mainitulla tekniikalla?

kiitos etukäteen

Kommentoi artikkelia