Muistipäivitys: Riittääkö RAM?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

JohdantoMuistin hinta on tällä hetkellä pohjalukemissa, ja enemmän on aina parempi, eikös niin? Päätimme testata onko nyt oikea tehdä muistipäivitys koneeseen, ja keräsimme oleellisemmat argumentit puolesta ja vastaan.

Tahdomme tehdä asiat hieman poikkeuksellisesti tällä kertaa. Aloitamme 32-bittisillä ohjelmilla 32-bittisessä ympäristössä, siirrymme 32-bittisiin ohjelmiin 64-bittisessä ympäristössä ja lopulta katsomme 64-bittisiä ohjelmia 64-bittisessä ympäristössä.

Tekemällä näin tahdomme todistaa, että hekin, jotka ovat jääneet 32-bittisen käyttöjärjestelmään kiinni, voivat hyötyä yli 8 gigatavusta RAMia ennen kuin lopulta siirtyvät 64-bittiseen käyttöjärjestelmään tulevaisuudessa.

Lisäksi halusimme näyttää kuinka 32-bittiset ohjelmat 64-bittisessä ympäristössä hyötyvät RAMin lisäämisestä, ja kuinka näytönohjaimet eivät täytä pelkästään omaa videomuistiaan tekstuureilla, ja miksi kannattaa hankkia yli 4 gigatavua muistia 64-bittisessä maailmassa.Emme voi tietenkään kattaa kaikkia skenaarioita eri RAM-määrillä, mutta tarjoamme mielenkiintoisen katsauksen...ja ehkäpä pari yllätystä matkan varrella.

Jos löydät artikkelista itsellesi loogisen argumentin käyttää osa budjetistasi RAM-päivitykseen, olemme ainakin saavuttaneet jotain. Uskomme, että tietokoneen sulavuus on on tärkeää töitä tehdessä ja pelatessa pelejä kärsimättä jatkuvasta kiintolevyhakujen takia johtuvasta nykimisestä. Odota ainakin yhtä johtopäätöstä jo etukäteen: RAMia ei ole koskaan liikaa.

kommentti 1

wulzzie

Mitä jos tilanne olisi tämä:

Läppäri, jossa on 32bit windows 7 home premium, 4gb ramia ja 1gb näytönohjaimen muistia. Olisiko mahdollista hyödyntää kaikki sekä näytönohjaimen että ramin muisti täysin tuolla mainitulla tekniikalla?

kiitos etukäteen

Kommentoi artikkelia