Muistipäivitys: Riittääkö RAM?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

64-bittinen: Swap-tiedostoSwap-tiedosto: reliikki vai välttämätön paha

Meidän täytyi ensinnäkin ylittää muutama ohjelmistoaita selvittääksemme vastauksen tähän kysymykseen. Käytimme 8, 12 ja 16 gigatavun muistimääriä testikokoonpanossamme. Asensimme myös useita eri sovelluksia, osa rinnakkain.

Tiedämme, että virtuaalimuisti ja laitteistomuisti ovat kaksi eri asiaa. Kun laskemme muistivaatimuksia eri sovelluksille, saatat olettaa, että 8 gigatavua RAM-muistia olisi tarpeeksi poistaaksesi swap-tiedoston. Asiassa on kuitenkin yksi mutta: valitettasti osa ohjelmista haluaa välttämättömästi allokoida virtuaalimuistin. Näissä tapauksissa puuttuva swap-tiedosto aiheuttaa virheen tai laitteistomuisti täyttyy kokonaan roskadatalla.

Sinun täytyy itse ottaa selvää, vaatiiko asennettu sovellus swap-tiedostoa. Jos swap-tiedosto ei ole pakollinen, voit disabloida sen estääksesi hitaan kiintolevyhaun. Jos swap-tiedosto on pakollinen, sinun on vain elettävä sen tosiasian kanssa. Nopeusero on huomattavissa, mutta ei kuitenkaan kovin massiivinen.

Luodaksemme kohtuullisen reilun vertailutaulukon aloitimme kuudella rinnakkaisella renderöintityöllä ja annoimme jokaiselle 2 gigatavua RAMia käyttöön. Ajoimme testing swap-tiedoston kanssa ja ilman eri RAM-määrillä.
Swap-tiedoston puuttuessa törmäsimme ongelmiin käyttäessämme 8 gigatavua RAMia kun Windowsilta loppui muisti kesken. Jos sinulla on 8 gigatavua RAMia asennettuna, kannattaa harkita tarkkaan onko swap-tiedoston disabloiminen kannattavaa. Swap-tiedoston poistamisesta saatu nopeusetu on mitattavissa, mutta melko vaatimaton. Ainakin 12 gigatavua RAMia tarvitaan, ennen kuin voit harkita swap-tiedoston poistamista vaaratta – ellet käytä sovellusta, joka vaatii swap-tiedoston.

Yhteenveto

Neuvomme olemaan poistamatta swap-tiedostoa jos muistia on alle 12 gigatavua, ainakin jos käytettävien sovellusten muistinkäyttöä ei ole tarkkaan testannut. Suorituskykylisä on olemassa, mutta riskinä on mahdollinen epävakaus ja tietojen katoaminen.

kommentti 1

wulzzie

Mitä jos tilanne olisi tämä:

Läppäri, jossa on 32bit windows 7 home premium, 4gb ramia ja 1gb näytönohjaimen muistia. Olisiko mahdollista hyödyntää kaikki sekä näytönohjaimen että ramin muisti täysin tuolla mainitulla tekniikalla?

kiitos etukäteen

Kommentoi artikkelia