Muistipäivitys: Riittääkö RAM?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Jopa 16 Gigatavua RAMia 32-bittisellä koneella!Askel 1: RAM-muistin integraatio 4 gigatavun rajan jälkeen

Käännytäänpä toteutuksen puolelle. Voimme käyttää tähän paria ohjelmistoa. Yksi niistä on maksullinen RAM Disk Plus 10.1. Se on helppokäyttöinen ja luotettava. Kohtalainen ilmaisvaihtoehto on Gavotte RAM Disk 1.04.

Askel 2: Käytä “hyödyntämätön” muisti RAM-levynäYhdellä näistä ohjelmista voit käyttää muistia, joka ei olisi muuten osoitettavissa 32-bittisillä käyttöjärjestelmillä. Muista sallia muistin uudelleenkartoitus (memory remapping) BIOSista tai mitään ei tapahdu.Nyt meidän tarvitsee formatoida levy. Kun luomme RAM-levyä voimme käyttää jopa “puuttuvaa” RAMia (muisti Windowsin käyttämän 3,25 gigatavun ja asennetun 4 gigatavun välillä) jos laitteisto on yhteensopiva. Jos tama johtaa vakausongelmiin voit kokeilla jättää 100 Mt käyttämättä. Uudella laitteistolla sinun pitäisi kuitenkin pystyä käytämään koko muisti. Älä unohda käynnistää konettaa uudelleen kun olet valmis.

Askel 3: Swap-tiedoston asettaminen

Nyt voit täyttää RAM-levyllä olevan tilan kokonaan swap-tiedostolla, tai ainakin 4 gigatavua. Tätä testiä varten asensimme 12 gigatavua RAMia, joten käytämme 8 gigatavua swap-tiedostolle. Valitsemme RAM-levyn swap-tiedoston tallennuspaikaksi ja käynnistämme Windowsin uudestaan. Tästä lähtien Windows käyttää kaiken 4 gigatavua ylittävän muistin swap-tiedostona ja kiintolevy pääsee lomille.
Huomautus: Kannattaa varoa unitilaa. Se saattaa aiheuttaa ongelmia tässä tapauksessa, joten joudut ehkä päättämään suorituskyvyn ja käyttömukavuuden välillä.

Askel 4: Siirrä väliaikaistiedostot RAM-levylle

Koska meillä on 12 gigatavua RAMia asennettuna, päätämme käyttää vain 4 gigatavua swap-tiedostoille ja käyttää loput 4 gigatavua väliaikaistiedostoille. Tällä tapaa temp-tiedostot kirjoitetaan nopealle RAM-levylle hitaan kiintolevyn sijaan, ja voit myös poistaa tarpeettomat tiedostot automaattisesti sulkemalla kone. Web-surfausta voidaan nopeuttaa näin siirtämällä selaimen väimuisti RAM-levylle.

Olemme kuitenkin sitä mieltä, että suurin osa käyttäjistä kestää 4 gigatavun rajoituksen. Normaalissa päivittäisessä käytössä tämä on riittävä määrä kaikkiin toimiin, lukuunottamatta ehkä raskasta video-editointia, suurien tietokantojen käsitelyä tai muuta vastaavaa. Innokkaimmat haluavat varmasti leikkiä asetuksilla ja kokeilla, mikä on sopiva määrä heidän tarpeisiinsa.

kommentti 1

wulzzie

Mitä jos tilanne olisi tämä:

Läppäri, jossa on 32bit windows 7 home premium, 4gb ramia ja 1gb näytönohjaimen muistia. Olisiko mahdollista hyödyntää kaikki sekä näytönohjaimen että ramin muisti täysin tuolla mainitulla tekniikalla?

kiitos etukäteen

Kommentoi artikkelia