Muistipäivitys: Riittääkö RAM?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Testitulokset: 32-bittinenOsa 1 - Pelit

Pelattaessa pelejä muistin määrän lisääminen riippuu pelistä. Katsoimme muutamia pelejä ja otimme keskiarvon käynnistysajoista ja eri kenttien latausajoista.

Nämä kaaviot näyttävät kuinka paljon pelit hyödyntävät swap-tiedostoa tai väliaikaismuistia. Kuten voit nähdä, ero 12 gigatavun ja 16 gigatavun välillä on marginaalinen. Half Life 2 Cinematic Mod on ainoa peli jossa 16 gigatavua ottaa välimatkaa. Erot suurilla muistimäärillä ovat käytännössä virhemarginaalin sisällä. Kuten voit nähdä, vaativat pelit 32-bittisessä ympäristössä hyötyvät melko paljon laajennetusta swap-tiedostosta RAM-levyllä.Valitettavasti emme voi mitata subjektiivisia vaikutelmia pelien sulavuudesta. Erityisesti ladattaessa uusia kentia (GTA IV, Mafia II) pelatessa, tai jos nostat kuvakulmaa (Anno 1404, Sims 3), vaikutelma on sulavampi suuremmalla muistiavaruudella eikä peli töki yhtä paljon.

Ruudunpäivitysnopeus ei juuri muutu, mutta subjektiivinen pelikokemus on huomattavasti sulavampi.

Osa 2: Sovellukset

Ohjelmistojen kanssa näemme, että testitulokset riippuvat laitteistomuistivaatimuksista, kun taas sovelluksen subjektiivinen käyttökokemus riippuu myös väliaikaistiedostojen paikasta. Esimerkkinä käytimme tiedostonpakkausta ja Photoshopia.

Jälleen kerran RAM-levylle tallennetut väliaikaistiedostot auttavat selvästi. Kokonaisuutena testitulokset peleistä ja sovelluksista voimme sanoa, että RAM-levyn käyttö on hyödyllistä.

Johtopäätös

Myös 32-bittiset versiot Windowsista voivat hyötyä yli 8 gigatavusta RAM-muistia. Sovelluksesta riippuen fokus pitäisi olla joko swap-tiedoston tai temp-kansioiden siirtämisessä. Ottaen huomioon muistien hintojen tipahtamisen, voimme suositella 8 tai 12 gigatavun muistikittiä. Päivittäminen on vaivan arvoista 32-bittiselläkin käyttöjärjestelmällä – erityisesti jos sinun täytyy jostain syystä viivyttää siirtymistä 64-bittiseen maailmaan.

kommentti 1

wulzzie

Mitä jos tilanne olisi tämä:

Läppäri, jossa on 32bit windows 7 home premium, 4gb ramia ja 1gb näytönohjaimen muistia. Olisiko mahdollista hyödyntää kaikki sekä näytönohjaimen että ramin muisti täysin tuolla mainitulla tekniikalla?

kiitos etukäteen

Kommentoi artikkelia