Kolme nopeaa kannettavan kovalevyä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Western Digital Scorpio Black (500 GB, WD5000BEKT)WD5000BEKT (Scorpio Black) on ollut myynnissä jo tovin, mutta se on edelleen Western Digitalin kannettavien kovalevyjen huippumalli. Western Digitalilla on mallistossaan kapasiteetiltaan suurempia 2,5 tuuman kovalevyjä, mutta niiden kierrosnopeus on vain 5400 RPM (Scorpio Blue -mallisto). Lisäksi kaikkein suurimpien kovalevyjen korkeus on poikkeuksellisesti 12,5 millimetriä. Tämä siksi, että kovalevyjen sisältä löytyy kahden sijaan kolme kiekkoa. Ylimääräisten millien vuoksi ne eivät mahdu kaikkiin kannettaviin tietokoneisiin. WD:n Scorpio Black -kovalevyssä on viiden vuoden takuu eli kaksi vuotta enemmän kuin kahdessa edellisessä.

Testimme kovalevyssä on kaksi kiekkoa, kuten kahdessa edellisessä kovalevyssäkin. Muutkin speksit ovat samanlaisia WD:n asemassa kuin edellisissä. Western Digitalin malli on kuitenkin kolmikon kevein 111 gramman painolla. Sen toimintalämpötila on sama kuin Seagaten Momentuksella eli 0-60 celsius-astetta.

Yhtiön virallisten teknisten tietojen mukaan kovalevyn tehonkulutus lepotilassa on 0,83 wattia ja kirjoitus- ja lukuoperaatioiden aikana 1,80 wattia. WD on ilmeisesti ilmoittanut keskiarvot tehonkulutuksille, sillä mittasimme tehonkulutuksen olevan suurimmillaan 3,3 wattia ja teräväpiirtovideota katseltaessa kovalevy kulutti tehoa 1,1 wattia. Lepotilan tehonkulutukseksi saimme 0,8 wattia. Western Digitalin malli siis kuluttaa kaikista vähiten tehoa levossa.

WD:n hakuaika on kolmikon pienin ja se kilpailee tiukasti I/O-testeissä Seagaten Momentus 7200.5 -asemaa vastaan. Hyvä suorituskyky näkyy myös PCMark Vantagen tuloksissa. Ainoa heikkous Scorpio Blackissa on tiedonsiirtonopeus, joka oli korkeimmillaankin vain 105 MB/s ja keskimäärin 82 MB/s.

Kommentoi artikkelia