Kolme nopeaa kannettavan kovalevyä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Seagate Momentus 7200.5 (750 GB, ST9750420AS)
Seagaten viidennen sukupolven Momentuksessa on suurin tallennuskapasiteetti testimme kovalevyistä. Seagatessa on 16 megatavun välimuisti, kuten muissakin. Momentus on 115 gramman painollaan hieman raskaampi kuin 111 grammaa painava WD:n asema. Toisaalta asema on hieman kevyempi kuin Samsung. Seagaten mukaan kovalevy toimi 0-60 celsius-asteen rajoissa, kun Samsungin toimii suppeammalla välillä: 5-55 celsius-astetta. Seagaten hakuajaksi ilmoitetaan 15 millisekuntia.

Seagate on vahvin siirtonopeustesteissä, vaikkei se onnistukaan tuottamaan korkeinta piikkiä siirtonopeudessa. Keskimääräinen nopeus on kuitenkin kaikkein suurin eli 91,9 MB/s. Kovalevy pärjää erinomaisesti kirjoitus- ja lukutesteissä. I/O-suorituskyvynkään suhteen Seagaten ei tarvitse häpeillä. Kovalevy näyttäisi sopivan hyvin raskaaseen käyttöön. Hyvä suorituskyky ei kuitenkaan jaksa näkyä PCMark Vantagen testiosioissa.

Seagaten ilmoittamat tehonkulutusarvot ovat levossa 0,96 W ja 2,5 W haun aikana. Mittasimme laboratoriossa lukemiksi 0,9 W ja 2,6 W, joten lukemat ovat mukavasti linjassa. Erinomaisen suorituskykynsä ja alhaisen virrankulutuksensa ansiosta Seagate on korkealla hyötysuhteella mitattuna.

Momentus 7200 -kovalevylle luvataan kolmen vuoden takuu.

Kommentoi artikkelia