Bassoa jokaiselle: 2.1-kanavaiset PC-kaiuttimet testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Soundscience Rockus 3D|2.1Et ehkä ole kuullut Soundsciencen nimeä, mutta jos sinulla on kokemusta PC-maailmasta olet luultavasti kuullut Antecista. Yritys on tehnyt PC-komponentteja kuten koteloita ja virtalähteitä vuodesta 1986, ja Soundscience on Antecin uusi tytäryhtiö, joka on luotu audio- ja video-tuotteita varten. Brändin lippulaiva on Rockus 3D|2.1, kaiutinjärjestelmä jolla on hintaa 249,99 dollaria ja kahden vuoden takuu.


Rockus 3D|2.1 erottaa itsensä kilpailijoistaan visuaalisesti monella tapaa, kuten sylinterinmuotoisilla anodisoidulla alumiinisatelliiteilla ja korkealla ja ohuella subwooferilla. Kumpikin satelliitti on kooltaan 5,7" x 4,7" x 6,3" ja pitää sisällään yhden 2,5" 25 W hamppudriverin, kun taas korkeassa bassokotelossa on 6" 100 W passiivinen subwoofer. 13,8" x 7,7" x 10,2" mitoiltaan subwoofer on korkein ja ohuin tämän testit tuotteista.


Paketissa tulee 1/8" mini-jack-kaapeli sisääntuloa varten ja stereo mini-RCA -splitterikaapeli. Satelliittikaapeleissa on RCA-liitin kaiutinpäässä ja irtojohto subwooferin päässä. Myös kaukosäätimelle on sen oma kaapeli.


Kaikki sisääntulot ovat subwooferin takana. 1/8" mini-jack, stereo RCA-sisääntulo ja digitaalinen optinen sisääntulo. Kyllä, Rockus 3D|2.1 sisältää digitaalisen sisääntulon ja on ainoa sellainen tässä testissä. Alle kuuden kanavan kaiutinjärjestelmistä digitaalista sisääntuloa ei yleensä löydy, vaikka muutamissa malleissa on sisäänrakennettu äänilaitteisto joka käyttää USB-liitäntää. Joka tapauksessa Rockus 3D|2.1 käyttää AKM AK5358B DACia, joka on korkealaatuinen komponentti, ja löydettävissä muun muassa Denon AVR-4311-vahvistimesta.


Kontrollipodissa on yksi suuri volyymisäädin joka toimii myös mykistäjänä kun sitä painaa nappina. Säätimen sivussa on pieni nappi joka hoitaa käytetyn lähteen valinnan (painettaessa pohjaan) ja vaihtaa musiiki- ja 3D-moodien välillä (pikapainalluksella). Kontrollit eivät ehkä ole intuitiiviset, mutta niihin tottuu helposti.

Musiikki ja 3D -moodit ovat tarkoitettu muokkaamattomalle kaksikanavaiselle audiolle ja virtuaaliselle surround-äänentoistolle. Rockus 3D|2.1 ikäyttää DSP-algorithmeja luodakseen virtuaalisen surround-äänen kahdella satelliitilla ja subwooferilla. Puhumme tästä lisää testeissämme.

Kontrollipodin lisäksi subwooferin takaa löytyy kolmivaiheinen bassokytkin. En pidä kontrollien erottamisesta eri paikkoihin, varsinkaan bassovahvistimen taakse. Mikä harmittaa vielä enemmän on kuulokeliitännän puute. Meidän mielestämme kuulokeplugi on pakollinen 2.1-kanavaisessa PC-kaiutinjärjestelmässä.

Kommentoi artikkelia