Bassoa jokaiselle: 2.1-kanavaiset PC-kaiuttimet testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Corsair SP2500Corsair on uusi tekijä kaiutinmarkkinoilla, mutta SP2500 osoittaa, että yritys on vakavissaan laatuvaikutelman suhteen. 232 watin (RMS jännittellä, FTC-määräysten mukaan) on testiryhmämme suurin, ja subwooferin kotelo on kookkain ja painavin. Corsairin tuote on myös ainoa jonka mukana tulee kaukosäädin LCD-näytöllä.Kumpikin satelliittikaitutin pitää sisällää 1 tuuman ferronestejäähdytetyn silkkikalvoisen tweeterin ja 3 tuuman 40 watin kaksoisvahvistetun kaksisuuntaisen keskitaajuuselementtiin. Satelliitit ovat miellyttävän näköisiä konservatiivisesta designista huolimatta, ja 6,3" x 4,3" x 4,7" kokoisina ne ovat keskiluokkaa tämän testin tuotteisiin verrattuna.

8" bassovahvistin on tuuman isompi kuin testin toiseksi suurin, ja maksimiteholtaan 120W. 11,7" x 18,1" x 10,2" koko ja noin kymmenen kilon paino tekevät kotelosta kookkaan ja saattavat rajoittaa sen asettelua sille sopivaan tilaan. Tämä subwoofer on ainoa tässä testissä joka käyttää neljännen tason kaistanpäästösuunnittelua tavalliseen refleksibassosysteemiin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että 8" elementti on asennettu kokonaan kotelon sisään. Corsair väittää, että tämä on parempi tapa ja tuottaa paremman tehonhallinnan ja tarkemman basson. Se myös selittää subwooferin suuremman koon.


Näiden kaiuttimien mukana tulee myös 1/8" stereo mini - RCA -kaapeli, satelliittijalustat, manuaali, sekä kaiutin- ja virtakaapelit. Kaiutinkaapelit käyttävät neljäpinnistä värikoodattua liitintä jota en ole nähnyt muualla. Ne toimivat hyvin, mutta eivät helpota johdotuksen kustomointia. Alustoja voidaan käyttää satelliittien parempaan suuntaamiseen tarpeen vaatiessa. Myös kaukosäädin tulee paketissa ja tarkastelemme sitä hetken päästä.


bassovahvistimen perästä löytyy RCA ja 1/8" mini-jackit stereosisääntulolle, ja langalliselle kaukosäätimelle on vielä yksi 1/8" mini-jack-sisääntulo. Vain yhtä sisääntuloa voi käyttää kerrallaan, ja se on valittava kaukosäätimellä. kuulokeportti on sijoitettu kätevästi kaukosäätimeen.


Laadukas kaiutinjärjestelmä tarjoaa hyvät kontrollit, ja Corsair on tällä saralla panostanut langalliseen kaukosäätimeen, josta löytyy paljon asetuksia ja LCD-värinäyttö. Suuri volyymisäädin hallitsee keskiosaa ja sillä voidaan säätää erikseen bassoa ja muita ääniä, mutta sitä käytetään myös valikoissa navigointiin. Se toimii käytännössä hyvin samalla tapaa kuin iPodin kiekko. Voit valita efektit, equalizerin asetukset, äänitulon ja muut asetukset kaukosäätimellä.


Corsairin SP2500 on varustettu myös dynaamisesti kontrolloidulla DSP:llä. Tämä mahdollistaa esimerkiksi yömoodin, joka ohjaa bassosignaaleja satelliitteihin ettei suuri basso riko naapurisopua.

Kummallista kyllä, huolimatta integroidusta DSP:stä SP2500 ei hyväksy digitaalista audiosignaalia. Corsair huomauttaa, että digitaalisen sisääntulon pitäisi downmiksata Dolby tai DTS kahteen kanavaan, ja tämä toiminto on jo integoiduissa äänikoodekeissa ja äänikorteissa.

Corsair SP2500:n suositushinta on 249 dollaria, ja on kahden muun testattavan kanssa tämän testin kallein tuote.

Kommentoi artikkelia